Транспортні проблеми Чернігова розглянуто на засіданні координаційної ради

Транспортні проблеми Чернігова розглянуто на засіданні координаційної ради

20.06.15 09:02 0 570
Можливість продовження автобусних маршрутів, змін інтервалу руху, закриття нерентабельного маршруту – ці та інші питання обговорювалися 19 червня на засіданні координаційної ради з питань організації транспортного забезпечення населення міста Чернігова.

Перший заступник міського голови Микола Миргородський, коментуючи всі отримані звернення, підкреслив, що рішення мають прийматися максимально раціонально і в межах чинних повноважень виконкому міськради.

Детально пропозиції представив заступник начальника управління транспорту та зв'язку міської ради Олександр Бєльський, який наразі виконує обов'язки керівника. Так, було розглянуто звернення членів садового товариства «Луч» та інших щодо продовження на літній період маршрутів № 30 або № 42 до Полуботського водозабору. Оскільки це питання потребує додаткового вивчення з виїздом на місце, вирішено повернутися до його розгляду на наступному засіданні координаційної ради.

Через низьку рентабельність маршруту № 10 «Пивзавод – завод «Силікат» керівництво ПрАТ «Таксосервіс» звернулося з проханням про його закриття. Учасники засідання рекомендують управлінню транспорту та зв'язку міськради розірвати договір та оголосити на маршруті новий конкурс.

Зрушити з місця має проблема транспортного забезпечення мешканців мікрорайону Астра. Вони вже неодноразово зверталися щодо поліпшення транспортного сполучення з містом. Єдиною перешкодою для продовження існуючих маршрутів до Астри залишалася відсутність розворотного кола.

Директор комунального підприємства «Паркування та ринок» Дмитро Синенко доповів, що він ще два роки тому забезпечив виготовлення всієї необхідної проектної документації. На її основі управлінням житлово-комунального господарства міськради в бюджет поточного року закладено необхідні кошти. Проект будівництва розворотного кола по вул. Славутицькій має і комунальне шляхо-будівельне підприємство. Однак на початок робіт відкладається через те, що підприємливі мешканці Астри, самовільно захопивши територію, посадили там городи. Якщо голова вуличного комітету і мешканці мікрорайону досягнуть порозуміння з господарями, то відповідні служби готові приступити до будівництва.

Ще по ряду звернень, які стосувалися продовження маршрутів або змін до них, рішення членів координаційної ради було одностайним і принциповим: дочекатися запровадження в місті нової схеми руху громадського транспорту.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Прокуратура м. Вінниці ...

КОМЕНТАРІ