Вінничина: 175 сільських і селищних рад області планують виконати річний бюджет за шість місяців (+фото)

Вінничина: 175 сільських і селищних рад області планують виконати річний бюджет за шість місяців (+фото)

23.06.15 16:18 0 694
В ході щотижневої наради у голови облдержадміністрації «Карту пріоритетів та цілей» Департаменту фінансів облдержадміністрації презентував керівник підрозділу Микола Копачевський.

За словами посадовця, в області налічується 735 місцевих бюджетів, з них: обласний бюджет, 27 районних бюджетів, 6 бюджетів міст обласного значення та 701 сільських та селищних бюджетів, які займають найбільшу питому вагу серед загальної кількості бюджетів.

В складі власних і закріплених доходів місцевих бюджетів області найбільшу питому вагу в 2015 році займають доходи міст обласного значення (41,4%). Доходи сільських і селищних бюджетів складають 21,5% загальних надходжень, обласного бюджету – 18,9%, районних бюджетів - 18,2%. В складі видатків місцевих бюджетів області найбільшу питому вагу становлять видатки районних бюджетів (41,1%). Видатки сільських і селищних бюджетів складають 9,2% загальних видатків, обласного бюджету – 23,8%, міст обласного значення – 25,9%.

«Це означає, що міста обласного значення виходять на рівень самозабезпечення своїх видатків за рахунок власних і закріплених доходів. А районні бюджети і обласний мають знижений рівень власних і закріплених доходів, відтак, ще більше залежать від дотації з державного бюджету» – роз'яснив Микола Копачевський.

Коментуючи почуте, голова облдержадміністрації Валерій Коровій, зазначив, що об'єднання територіальних громад, яке на часі, шанс сільським і селищним радам набути переваги міст обласного значення.

«Об'єднані територіальні громади матимуть , ті всі преференції, які є у міст обласного значення. У фінансовому плані це означає, що громади самі формуватимуть свою бюджетну систему. І саме це є економічними стимулами для об'єднаних територіальних громад. Ніякого адміністративного тиску і колективізації не буде. Лише система стимулювання через фінансові ресурси. Однак наголошую, що обласний бюджет допомагатиме територіям через Програму розвитку територіальних громад, де передбачено 4,5 мільйонів гривень. Гроші потрібно заробляти і такі можливості у територіальних громад існують» – підкреслив Валерій Коровій.

Загалом, як зазначив Микола Копачевський, Департаментом фінансів у 2015 році безпосередньо фінансується 14 головних розпорядників коштів по видатках соціально-культурної сфери та інших галузях, до складу мережі яких входять 279 установ, закладів та організацій, з яких 230 розпорядників коштів та 49 одержувачів із загальною штатною чисельністю 34516 штатних одиниць, зокрема : в галузі освіти – 73 розпорядники з чисельністю працівників 7647 посад; охорони здоров'я – 74 розпорядники, в яких зайнято 22457 штатних працівників; культури – 12 розпорядників та 5 одержувачів з кількістю працюючих 895 чоловік; соціального захисту та соціального забезпечення (з врахуванням галузі сім'ї та молоді) – 17 розпорядників та 18 одержувачів коштів з чисельністю 1512 працівників; фізичної культури і спорту – 20 розпорядників коштів та 11 одержувачів в яких нараховується 357 штатних одиниць; місцевого самоврядування – обласна рада з чисельністю 39 працівників; в інших галузях – 42 розпорядники та 6 одержувачів зі штатною чисельністю 1409 працівників.

Обсяги видатків з обласного бюджету на утримання установ та закладів галузей зазначених у поточному році складають:

- освіта – 560,3 млн.грн., з яких оплата праці з нарахуваннями 336,8 млн.грн.

- охорона здоров'я – 1156,7 млн.грн., в тому числі зарплата – 777,3 млн.грн.;

- соцзахист та соцзабезпечення (в тому числі молодіжна політика) – 89,1 млн.грн. з видатками на заробітну плату – 52,6 млн.грн.;

- культура і мистецтво – 56,7 млн.грн., з яких оплата праці з нарахуваннями – 24,7 млн.грн.

- фізкультура і спорт – 26,3 млн.грн., де зарплата складає 9,6 млн.грн.

- інші галузі – 138,6 млн.грн. з видатками на заробітну плату – 40,1 млн.грн.

«Департаментом фінансів облдержадміністрації в середньому з обласного бюджету щомісячно у 2015 році на фінансування цих розпорядників та одержувачів коштів спрямовуються фінансові ресурси в обсязі 169,4 млн.грн., з яких середньомісячний фонд оплати праці з відповідними нарахуваннями складає 103,8 млн.грн» – зауважив Микола Копачевський.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті побільшає ...
Наступна новина: Збірна команда Волинської ...

КОМЕНТАРІ