Лучани вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні

Лучани вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні

23.06.15 13:34 0 564
22 червня, в Україні відзначається День скорботи і вшанування пам'яті жертв Другої світової війни. Цей день нагадує нам про всіх загиблих: закатованих у неволі, померлих в тилу від голоду та поневірянь, тих, хто ціною власного життя виборював нам свободу та гідне майбутнє.

Аби вшанувати пам'ять полеглих під час Другої світової війни на меморіальний комплекс “Вічна Слава” прийшли голови облдержадміністрації Володимир Гунчик та обласної ради Валентин Вітер, міський голова Микола Романюк, секретар міської ради Сергій Григоренко, народний депутат України Дмитро Лубінець представники установ, громадських організацій, ветерани та громадськість міста.

Представники духовенства УПЦ КП на чолі з митрополитом Луцьким та Волинським Михаїлом відслужили панахиду.

Під відлік метроному присутні вшанували хвилиною мовчання тих, хто ціною власного життя виконав святий обов'язок – захищав нашу державу. Опісля в знак вічної пам'яті за загиблими представники влади та громадськість міста поклали квіти до пам'ятного знаку “Поранений солдат”.

Міський голова Микола Романюк зазначив: “ ми віддаємо данину пам'яті людям, які загинули під час війни. Це був страшний період історії українського народу. За роки війни ми втратили дуже багато українців. Нині ми вшановуємо пам'ять тих, хто загинув, боровся за свободу і незалежність України”.

Нагадаємо, відповідно до розпорядження міського голови Миколи Романюка у Луцьку обмежено проведення розважально-концертних заходів та звучання розважальної музики у закладах торгівлі та громадського харчування. На знак скорботи за загиблими у роки Другої світової війни - приспущено Державні Прапори України з чорною стрічкою на адміністративних приміщеннях міської ради та комунальних підприємств міста, державних підприємств, установ, організацій на території міста.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: відкрили ...
Наступна новина: Рівненщина: три ігрові ...

КОМЕНТАРІ