Волинська область: триває просвітницька робота задля запобігання випадків загибелі людей на воді

Волинська область: триває просвітницька робота задля запобігання випадків загибелі людей на воді

23.06.15 10:02 0 626
Сезон відпочинку на воді триває, тож рятувальники Волинської області й надалі здійснюють профілактичні заходи задля запобігання випадків загибелі громадян під час відпочинку на водних об’єктах.

22 червня працівники Шацького районного відділу УДСНС України у Волинській області провели рейдову перевірку щодо з’ясування стану безпеки під час відпочинку на воді в дитячих оздоровчих закладах. Зокрема, рятувальники відвідали дитячий табір Володимир-Волинської школи-інтернату у селі Пульмо.

Ще напередодні відкриття табору рятувальники вивчили ситуацію щодо створення безпечних умов для перебування дітей, зокрема, й відпочинку на воді. А нині рейдова група не тільки ознайомилася із дотриманням безпеки у дії, але й провела просвітницьку роботу із дітьми, які там відпочивають, та обслуговуючим персоналом.

Cпівробітники ДСНС переконалися, що матроси-рятувальники, які пильнують за безпекою дітей під час купання, забезпечені необхідним спорядженням. Оглянувши рятувальний човен, круги та жилети, рятувальники провели також бесіди із матросами-рятувальниками щодо правил безпечної поведінки на воді, порятунку потопаючих та надання невідкладної медичної допомоги, констатувавши належний рівень їх підготовки.

Працівники Служби «101» проінструктували старших змін, зазначивши, що увага до безпеки дітей – пріоритетний фактор якісного відпочинку та оздоровлення, а також нагадали дітям, які купалися та засмагали на пляжі, основні вимоги безпеки та вручили наочні матеріали.

Профілактичні заходи відбулися й у Любомльському, Ратнівському та Турійському районах. У центрі уваги рятувальників – громадяни усіх вікових груп, які відпочивали на водоймах та поблизу них. Інформуючи про основні правила безпечного відпочинку на водоймах, працівники ДСНС закликали волинян неухильно дотримуватися простих вимог безпеки та обирати для відпочинку лише облаштовані пляжі.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Працювати без ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ