Житомирщина: з початку купального сезону на водоймах області загинуло 13 людей

Житомирщина: з початку купального сезону на водоймах області загинуло 13 людей

23.06.15 11:17 0 613
Ситуація, що склалася на водоймищах області, набуває все більш критичних ознак. З початку купального сезону пішло з життя 13 людей, серед яких двоє дітей.

Так, 20 червня двоє молодих людей вирішили перепливти річку Тетерів в районі спорткомплексу «Динамо» в м. Житомирі. Одному із них, 29-річному Андрієві, не вистачило сил. Його тіло знайшли водолази міської комунальної рятувальної служби на воді буквально в 5-ти метрах від берега, нажаль, вже без ознак життя.

Трагічні випадки на воді трапляються і після святкування весілля чи інших подій, коли люди у стані алкогольного сп’яніння вирішують освіжитися. Як наслідок – хтось, не розрахував свої сили, або через судоми кінцівок чи переохолодження організму не здатний не тільки адекватно діяти, а й просто подати сигнал тривоги.

Цей перелік можна ще довго продовжувати, проте причини нещасних випадків одні і ті ж: купання в необладнаних місцях, або ж у нетверезому стані, порушення правил безпечного відпочинку на воді та залишення дітей без нагляду дорослих. Однак фахівці називають й іншу причину загибелі на воді: спочатку самовпевненість, а потім страх. Причому відомо, що і від того, і від іншого часто рятують знання.

Аби не допустити подібних життєвих трагедій, керівник рятувальної служби області Ігор Нікітчук звертається до мешканців області з проханням дотримуватися правил безпечного відпочинку на водних об’єктах! Зокрема, відпочинок допускається тільки у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях, де чергують рятувальні пости. Вкрай небезпечно купатися у місцях стихійного відпочинку, де не обстежене, не очищене від каміння, скла чи сторонніх предметів дно. Часто в таких місцях захід у воду не пологий, а з різкими обривами та підводними течіями. Забороняється заходити у воду зі швидкою течією та напідпитку. Не слід забувати приділяти увагу розвагам дітей, які залишаючись поза увагою дорослих можуть вигадати небезпечні ігри біля води, пірнати з виступів, гірок, дерев, самостійно запливати на великі відстані від берега. Будьте дуже обережні під час відпочинку на водоймищах. Аби він був для Вас і Ваших дітей безпечним, суворо дотримуйтеся порад рятувальників!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові правоохоронці ...
Наступна новина: Тернопільська область: за ...

КОМЕНТАРІ