Закарпаття: на Воловеччині всередині автобусної зупинки складають дрова

Закарпаття: на Воловеччині всередині автобусної зупинки складають дрова

23.06.15 14:33 0 592
У селі Подобовець Воловецького району автобусну зупинку перетворили на склад. Замість пасажирів, які мали б ховатися тут у негоду, лежать собі безтурботно акуратно складені знизу до верху сухі дрова.

Зупинка знаходиться на горбочку, в кількох метрах від траси, дахом служать шість великих плит. Поруч хата, з господарями не вдалося поспілкуватися, бо на час нашого візиту вдома нікого не було.

Варто зауважити, що зупинка ця непроста, а витвір мистецтва. На одному боці зовнішньої стіни вирізьблені три жінки із граблями у національних строях, на другому приклеєне оголошення у національних кольорах про купівлю землі, нерухомості, усередині вирізьблені зображення хат, смерічок, квітів спаплюжені різними написами заїжджих туристів. Напис «Самбір 2006» – більш ніж промовистий.

Читайте також:

На Воловеччині блискавка вбила жінку

Володимир Мишанич із Закарпатського обласного організаційно-методичного центру культури каже, що техніка виконаних робіт доволі складна: накладався один шар розчину, вирізувалися фігурки, далі фарбувалося одним кольором, потім все повторювалося.

У 60-70 роках минулого століття закарпатські митці, зокрема Медвецький, Балла, їздили по області і оздоблювали автобусні зупинки. На жаль, сучасники і в ус не дують, що це – витвори мистецтва.

Тетяна Грицищук, фото автора

Новини Закарпаття – «Карпатський об'єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ