Тристоронні газові переговори заплановані на 29 червня – Демчишин

Тристоронні газові переговори заплановані на 29 червня – Демчишин

23.06.15 08:01 0 896
Тристоронні газові переговори між Україною, Євросоюзом і Росією на міністерському рівні заплановані на 29 червня, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«29-го будуть переговори… вчора розмовляв з Марошем Шефчовичем (віце-президент Єврокомісії з питань енергетики – ред.). Він сказав, що фізично готовий. З Новаком (міністр енергетики Росії Олександр Новак – ред.) розмовляв, він теж планував на 29-е», – сказав Демчишин.

Міністр наголосив, що для України важливо укласти угоду на період, як мінімум, до кінця наступного опалювального сезону, до кінця березня 2016 року.

2 червня у Брюсселі відбувся черговий раунд переговорів про умови постачання російського газу в Україну і Європу. Очікувалось, що наступний раунд газових переговорів відбудеться після 20 червня.

Після завершення 31 березня чинності так званого «зимового» пакету Україна і Росія за посередництва Єврокомісії ведуть переговори про умови продовження постачання газу. Ці поставки важливі для наповнення підземних сховищ газу, розташованих на заході України. Саме ці сховища гарантують стабільність постачання палива європейським споживачам у зимовий період.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На вантажному дворі ...
Наступна новина: На Вінничині піротехніки ...

КОМЕНТАРІ