Громадськість міста вшанувала пам'ять розстріляних в’язнів Луцької тюрми

Громадськість міста вшанувала пам'ять розстріляних в’язнів Луцької тюрми

24.06.15 10:46 0 548
За участю народного депутата України Дмитра Лубінця, голови облдержадміністрації Володимира Гунчика обласної ради Валентина Вітра, міського голови Миколи Романюка, секретаря міської ради Сергія Григоренка, представників обласної та міської влади, громадських та політичних організацій, духовенства, засобів масової інформації та небайдужих громадян відбулися заходи у зв'язку з 74-ю річницею розстрілу в'язнів у Луцькій тюрмі.

Розпочалися вони скорботною ходою від Свято-Троїцького кафедрального собору до Замкової площі. На території колишньої Луцької тюрми священнослужителі УПЦ КП на чолі з Митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом відправили панахиду за жертвами розстрілу.

Учасники заходу поклали квіти до пам'ятних знаків Жертвам політичних репресій, до місця розстрілу та до Хреста біля монастиря.

Міський голова Микола Романюк подякував усім, хто прийшов вшанувати пам'ять розстріляних в'язнів тюрми. “ ми перебуваємо на місці, де було розстріляно багато людей. Вони були вбиті лиш за те, що любили свою Україну, за те, що хотіли, аби вона була вільною”, - наголосив він.

Також Микола Романюк закликав присутніх вшанувати пам'ять розстріляних в'язнів Луцької тюрми хвилиною мовчання.

На завершення учасники заходу спільно виконали Державний Гімн України.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ