28 червня у місті Луцьку відбудеться фестиваль “Молодь — за здоровий спосіб життя”

28 червня у місті Луцьку відбудеться фестиваль “Молодь — за здоровий спосіб життя”

24.06.15 08:34 0 770
У міській раді відбулася прес-конференція щодо проведення у місті Луцьку фестивалю “Молодь — за здоровий спосіб життя”, присвяченого Олімпійському дню та Дню молоді. Про заходи, які відбудуться у його рамках, розповіли голова комітету по фізичній культурі та спорту Юрій Волинець, начальник відділу у справах сім'ї та молоді Олексій Веремійчик, директор обласного центру фізичного здоров'я населення “Спорт для всіх” Володимир Новосад, головний суддя змагань, суддя Національної категорії, Заслужений тренер України Володимир Яловик.

Юрій Волинець розповів, що 28 червня у Луцьку відбудеться фестиваль “Молодь — за здоровий спосіб життя”. За його словами, це молодіжний, спортивно-видовищний та культурно-просвітницький захід, головною метою якого є розвиток та популяризація олімпійського руху, поширення ідей здорового способу життя серед громадян, залучення молоді до регулярних занять оздоровчою фізичною культурою, організація змістовного дозвілля молоді. Програма фестивалю складається з трьох частин. У рамках першого блоку змагань відбудуться Х-ті ювілейні міжнародні змагання зі спортивної ходьби “Луцька десятка” та кубок України зі спортивної ходьби (І етап), участь у яких візьмуть професійні спортсмени з різних регіонів України - майстри спорту України міжнародного класу, члени національної збірної команди України з легкої атлетики, а також спортсмени з Республіки Білорусь. “Луцька десятка” вже стала візитною карткою нашого міста”- додав Володимир Яловик.

Юрій Волинець детально зупинився і на другому блоці програми, він є фізкультурно-оздоровчим та культурно-просвітницьким. В його рамках відбудуться забіги на різні дистанції серед усіх охочих, конкурси та забави (дартс, паркове орієнтування, настільний футбол, подолання туристичної смуги перешкод, жим гирі, обертання обруча, теніс настільний, силомір, парковий волейбол), змагання з баскетболу серед молоді.

З третьою частиною програми, ярмарком громадських організацій познайомив Олексій Веремійчик. У його рамках буде представлення діяльності найактивніших громадських лідерів та представництв студентського самоврядування, розіграш призів, патріотична розважальна програма (конкурс малюнку на асфальті, виступи сучасних молодіжних музичних виконавців та колективів, DJ-парад).

Окрім того, відбуватимуться благодійні заходи з метою залучення коштів на потреби учасників АТО.

Для участі в ІІ-й частині фестивалю достатньо заповнити картку учасника безпосередньо за місцем проведення заходу.

Захід організовується комітетом по фізичній культурі та спорту Луцької міської ради, відділом у справах сім”ї та молоді Луцької міської ради за підтримки партнерів та спонсорів: Луцької дитячо-юнацької спортивної школи легкої атлетики “Спартак”, Волинського обласного центру фізичного здоров'я населення “Спорт для всіх”, Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності, обласного відділення національного олімпійського комітету України, федерації легкої атлетики Волинської області, баскетбольного клубу “Волиньбаскет”, благодійних фондів “Рідна Волинь” та “Новий Луцьк”, кафе “Росинка”, ТзОВ “Телеком-Сервіс”, ТзОВ “Співдружність”, Готель “Світязь”, ТзОВ ВКФ «Євробуд», ТзОВ “Забіяка”, ПАТ “Теремно Хліб”, ТОВ ТД “Луцьккондитер”.

Під час прес-конференції відбулося представлення програми фестивалю:

10.00 год. - Х ювілейні міжнародні змагання зі спортивної ходьби “Луцька десятка”, кубок України зі спортивної ходьби І етап, (вхід в центральний парк культури і відпочинку ім. Лесі Українки, вул. Глушець);

10.30 год. - змагання з паркового волейболу (спортивний майданчик біля спорткомплексу “Спартак”)

11.30 год. - забіги на різні дистанції (вхід в центральний парк культури і відпочинку ім. Лесі Українки, вул. Глушець):

1) спортсмени з обмеженими

фізичними властивостями — дистанція 150 м

2) вікова група до 7 років (юнаки, дівчата) — дистанція 50 м;

3) вікова група 7-9 років (юнаки, дівчата) — дистанція 200 м;

4) вікова група 10-12 років (юнаки, дівчата) — дистанція 300 м;

5) вікова група 13-15 років (юнаки, дівчата) — дистанція 500 м;

6) вікова група 16 років і старші (юніори, молодь, чоловіки, жінки) — дистанція 1000 м

12.30 год. - конкурси, забави (вхід в центральний парк культури і відпочинку ім. Лесі Українки, пішохідна алея, сцена) — дартс, жим гирі (16, 24 кг), силомір, настільний футбол, теніс настільний, жонглювання футбольного м'яча, обертання обруча, паркове орієнтування, подолання туристичної смуги перешкод, вікторини на олімпійську тематику, показові виступи спортсменів

13.00 год. - змагання з баскетболу 3х3 (Театральний майдан);

13.00 год. - конкурс малюнку на асфальті “Молодь за здоровий спосіб життя”;

15.00 год. - розіграш призів;

16.00 год. - ярмарок громадських організацій (виступи сучасних молодіжних музичних виконавців та колективів, DJ-парад).

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Прикарпатті пройде ...
Наступна новина: Правоохоронці Львівщини ...

КОМЕНТАРІ