Працівники Луцької міської міської ради вивчали досвід польських колег

Працівники Луцької міської міської ради вивчали досвід польських колег

24.06.15 11:13 0 553
Нещодавно делагація Луцької міської ради побувала у місті Ґроджіск Мазовєцкі Республіки Польща, де перебували чотири дні на стажуванні у відділах адміністрації Гміни. До її складу ввійшли — головний спеціаліст відділу реєстру житлового фонду Тетяна Книш, головний спеціаліст відділу кадрової роботи Ірина Богдан, головний спеціаліст відділу зв'язків з громадськістю Назар Радченко та спеціаліст І категорії управління земельних ресурсів Ірина Кузьміна.

Це вже другий візит нашої делегації до цього міста. З ініціативи секретаря міської ради Сергія Григоренка та у співпраці з Товариством 4 червня, працівники міської ради мали можливість ознайомитись з роботою відповідних структур адміністрації Гміни Ґроджіск Мазовєцкі, перейняти досвід щодо реалізації різноманітних новітніх ініціатив.

“Суть стажування — набуття досвіду молодими перспективними працівниками. Адже молодь — наше майбутнє”, - наголосив секретар міської ради Сергій Григоренко.

Кожен працівник набував досвіду за профілем у відповідному структурному підрозділі. Окрім проходження стажування, учасники делегації брали участь заходах, що відбувалися в польському місті. Зокрема, в параді, присвяченому 25-ій річниці створення органів місцевого самоврядування в Польщі. Спеціалісти міської ради представили Україну на туристичному ярмарку, що відбувався з нагоди 170-ї річниці створення залізниці, а також побували на урочистій сесії.

Відзначили учасники делегації й те, що поляки надзвичайно підтримують українців у ці непрості часи.

Багато ідей працівники міської ради готові втілювати в Луцьку. Для прикладу, цікавим є напрацювання з технології утилізації сміття. Поляки практикують роздільне сортування побутових відходів, про такі зобов'язання вони вказують в угодах.

Гарним напрацюванням, на їх думку, є визначення місць для вигулу собак — це невеликі огороджені ділянки у парках з відповідними вказівниками.

Громадські заходи у Польщі організовують за 30 діб, відповідно до чіткої класифікації. При цьому організатори готують детальний план заходу, включаючи маршрут на карті Googl.

Активно борються у Польщі з неплатниками за комунальні послуги. За несплату у них забирають квартири й переселяють у соціальне житло, що представляє одну кімнату та біотуалет.

Цікава позиція бургмістра щодо безробітних. Їм пропонують платити заробітну плату з міського бюджету за те, що допомагають людям похилого віку та жінкам переносити багаж через залізничний міст.

Луцьк також не поступається польському місту. До слова, на переконання делегатів луцький ЦНАП набагато кращий. Хоча позитивом відзначили у польському ЦНАПі спеціалізоване обладнання для незрячих, за допомогою якого можна прочитати будь-яких кегель шрифту. Як і в нашій міській раді, у Польщі також функціонує електронний документообіг. Там відкрита вся інформація, окрім персональних даних, їх захисту приділяється значна увага. Цікавим є те, що працівники спілкуються між собою в режимі онлайн за допомогою спеціальної програми.

Секретар міської ради Сергій Григоренко запевнив, що ідеї будуть опрацьовані та деякі з них реалізовані у нашому місті.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі відкриють ...

КОМЕНТАРІ