На Львівщині правоохоронці припинили незаконний видобуток піщано-гравійної суміші

На Львівщині правоохоронці припинили незаконний видобуток піщано-гравійної суміші

24.06.15 09:22 0 572
Працівники Управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС України у Львівській області викрили чотирьох зловмисників, котрі організували незаконний видобуток піщано-гравійної суміші з русла гірської річки та цех, на якому перероблялась природна сировина на будівельну суміш.

Як з'ясували працівники міліції, зловмисники за допомогою спеціальної техніки видобували з русла гірської річки у Сколівському районі піщано-гравійну суміш. Використовуючи спеціальне обладнання, вони переробляли природну сировину на будівельну суміш.

Крім того, правоохоронці встановили, що зловмисники перевозили гравій на вантажівках підприємства, що займається ремонтом доріг у цьому районі.

Відповідно до чинного законодавства України, видобувати гравій у гірських річках заборонено, адже це призводить до непередбачуваних наслідків під час весняних повеней.

За цим фактом розпочато досудове розслідування за ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від чотирьохсот до семисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Прес-служба ГУМВС України

у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині учасники ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ