У Львові заступник Голови ВО "Свобода" Олег Панькевич вручив Ользі Ільків партійний квиток та золотий значок

У Львові заступник Голови ВО "Свобода" Олег Панькевич вручив Ользі Ільків партійний квиток та золотий значок

24.06.15 08:21 0 643
У Львівській обласній філармонії 21 червня 2015 року з нагоди 95-річчя зв'язкової Головного командира УПА Романа Шухевича Ольги Ільків, яка була багатолітнім політв'язнем совєцьких тюрем, відбувся проєкт Ореста Цимбали "Повстанське танго".

На ювілейному вечері прозвучали пісні на слова Ольги Ільків у виконанні Ореста Цимбали, Ірини Лончиної, Богдана Стельмаха, Ліліани Раврух, Наталії Кухар, Лії Стаматакі, Адріани Цірки, Вікторії Сивоус, Петра Радейка, Народного самодіяльного хору "Нескорені", Октету "Орфей", Тріо "Крайня хата", Академічного інструментального ансамблю "Високий Замок". Ведучою концерту була Любов Ступчук. Крім того, у рамках концерту відбулася автограф-сесія книги тюремних віршів "У тенетах двох "закриток". Прийшли привітати ювілярку більше сотні свободівців.

У рамках заходу заступник Голови ВО "Свобода" з питань національної пам'яти, депутат Верховної Ради VII скликання Олег Панькевич вручив партійний квиток та золотий значок Ользі Ільків. "Дорога пані Олю, дякую Вам за ваші слова, а ще більше за Ваше життя, за Вашу боротьбу, за ту ідею, яку Ви пронесли через усе своє життя. Ця ідея і панує тут, у цьому залі, тут справді відчувається ця атмосфера нашого єднання, якої так бракує ще всьому українському суспільству. Дякую Вам за те, що Ви подали нам свою руку 95-літньої жінки, але дуже мужню руку, бо це рука цілого покоління українських героїв, попередників наших. Це ваше плече, насправді воно дуже мужнє, бо Ви його подали нам у скрутний для українців і нашої держави час. Я впевнений, що завдяки вашому поколінню, завдяки цій єдності минулого і сучасного, ми обов'язково будемо мати нашу перемогу.

Від нас найвища нагорода нашої організації – цей золотий значок. З великою честю, з великою приємністю вручаю Вам посвідчення члена партії і бажаю дочекатися перемоги тої ідеї, з якою ви живете", – повідомив Олег Панькевич.

Ольга Ільків наголосила, що рада вступити до лав партії ВО "Свободи" і не приховує своєї думки: "Довговічність починається там, де є милосердя, де є любов, де є розуміння до інших. Не дивіться на себе з середини, бо кожен себе бачить героєм, і він має рацію; дивіться на себе збоку. Коли ми побачимо, що маємо хиби, ми прощаємо іншим більше. І ви знаєте, це, здається, є той секрет довголіття. Наш український народ є добрим. І я пишаюся тим, що я українка. Український народ має щось таке м'яке, задушевне, правдиве. Український народ – це є та провідна зірка у моєму житті. Я боролася, я здобувала цю Україну, я була у тюрмі. Треба було покаятися, і мене випустили би, але я не покаялася… І я не каюся, і не буду каятися до самої смерти. Я ніколи не боюся, що хтось мене осудить, що я того виню, а того хвалю. Мені все одно, я є правдива до кінця. І якщо я, наприклад, вступила тепер в організацію "Свобода", то це є мій вибір".

Нагадаємо, 16 травня 2015 року під час засідання Політради Всеукраїнського об'єднання "Свобода" заступник голови Львівської обласної організації ВО "Свобода" Йосиф Ситник поінформував, що зв'язкова Головного командира УПА Романа Шухевича Ольга Ільків написала заяву на вступ до "Свободи". За рішенням Політради Ольгу Ільків одностайно прийняли до лав націоналістичного об'єднання.

Докладніше: http://svoboda.org.ua/news/events/00013797/

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Серійне виробництво ...
Наступна новина: Діти привітали ...

КОМЕНТАРІ