На Львівщині працівників ДАІ,які вимагали у водія 50 доларів США,звільнено з органів внутрішніх справ

На Львівщині працівників ДАІ,які вимагали у водія 50 доларів США,звільнено з органів внутрішніх справ

24.06.15 09:00 0 486
Інспекторів ДПС ДАІ ГУМВС України у Львівській області, які вимагали 18 квітня від водія автомобіля 50 доларів США за не притягнення його до адміністративної відповідальності, звільнено з органів внутрішніх справ.

До прокуратури Старосамбірського району звернувся громадянин, із заявою про те, що 18 травня у Старосамбірському районі, інспектори ДАІ вимагали у нього п'ятдесят доларів США за непритягнення його до адміністративної відповідальності, При цьому він керував транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. За словами заявника, вказану суму він передав працівникам ДАІ.

Прокуратурою Старосамбірського району розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від тисячі п'ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За фактом неправомірних дій працівників ДАІ було проведено службове розслідування.

«За грубі порушення службової дисципліни, положень Закону України «Про міліцію», Дисциплінарного статуту ОВС України, що призвело до надзвичайної події та дискредитації правоохоронних органів на двох працівників ДАІ накладено дисциплінарне стягнення – звільнення з органів внутрішніх справ. Відповідний наказ мною підписаний», - повідомив начальник ГУМВС України полковник міліції Дмитро Загарія.

Також до дисциплінарної відповідальності притягнуто ряд керівників підрозділів ОВС Львівщини «за відсутність належного контролю та за дотриманням дисципліни і законності в очолюваних підрозділах».

Прес-служба ГУМВС України

у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Луганщині на місці ...
Наступна новина: В Луцьку на проспекті ...

КОМЕНТАРІ