Всеукраїнська Рада церков має власний план боротьби з корупцією

Всеукраїнська Рада церков має власний план боротьби з корупцією

24.06.15 09:14 0 479
Глави церков України та релігійних організацій запланували програму спільних дій, спрямованих на боротьбу з корупцією.

Її обговорення відбулося під час засідання Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій 22 червня під головуванням керівника Церкви адвентистів сьомого дня Віктора Алєксєєнка, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Проект спільних заходів передбачає просвітницьку роботу зі своїми вірними, зокрема, через тематичні проповіді, проведення семінарів та круглих столів, виголошення публічних звернень проти корупційних діянь і корупційного способу життя. Основою для цього стане декларація ВРЦіРО з цієї проблематики, яка після узгодження буде представлена громадськості на прес-конференції.

Також Всеукраїнська Рада церков і релігійних організацій планує залучити в цьому процесі ЗМІ та засоби соціальної реклами, а також звернути особливу увагу в просвітницькій роботі на студентську спільноту, суддів, прокурорів, правоохоронців.

Крім цього, глави церков і релігійних організацій закликали Президента України підписати прийнятий парламентом 2 червня законопроект № 1447 про право релігійних організацій на заснування навчальних закладів. Рада церков також сформулювала свої пропозиції щодо вирішення проблемних питань, пов’язаних з мобілізацією священнослужителів на військову службу.

Речник Української православної церкви Київського патріархату архієпископ Євстратій (Зоря) представив присутнім інформацію про результати співпраці з Конституційною комісією щодо опрацювання пропозицій, скерованих Радою церков для врахування в процесі підготовки нової редакції Конституції України.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі відзначають ...
Наступна новина: На Вінничині учасники ...

КОМЕНТАРІ