У Науковій бібліотеці ЛНУ ім. І. Франка – зустріч з літературознавцем Яремою Кравцем

У Науковій бібліотеці ЛНУ ім. І. Франка – зустріч з літературознавцем Яремою Кравцем

24.06.15 08:24 0 552
23 червня, у великому читальному залі Наукової бібліотеки ЛНУ ім. Івана Франка о 15.00 відбудеться зустріч з філологом-романістом, літературознавцем та перекладачем Яремою Кравцем на тему «Знайомство з українською літературою: особистий досвід».

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначається, це перша з циклу лекційна зустріч з львівськими письменниками, які розповідатимуть про власну творчість та ділитимуться враженнями від творів інших українських класичних і сучасних авторів.

Ярема Кравець розповідатиме про українську літературу в контексті світової, зокрема зосередить увагу на виданнях українських авторів у Франції та французькій літературі в Україні, розкриє власне бачення сучасної української літератури, поділиться думками щодо того, наскільки духовність письменника впливає на власну творчість та чи варто письменникам піднімати питання релігійного характеру у своїх творах.

«Як старанно ми дбаємо про чуже, та як мало знаємо про своє. Для того, щоб звернути увагу на самобутність, актуальність української літератури влаштуємо своєрідне знайомство з українською книгою крізь власний досвід сучасних письменників», – зазначає координатор ініціативи Анастасія Бобеляк.

Під час зустрічі відбудеться також презентація книги Яреми Кравця «Quae scripsi, scripsi: романські літератури у рецепції Івана Франка».

«Ярема Кравець – відомий дослідник і перекладач, доробок якого сприяє як популяризації французької літератури в українському інтелектуальному просторі (серед авторів, що промовляють до українського читача у виданнях вченого – де ля Боесі, Лярошфуко, Вольтер, Ґ. Флобер, Ґі де Мопассан, Е. Вергарн, Р. Роллан, Ф. Моріак, А. Еґпарс, А. Фроссар), так і наголошуванню української присутності у європейському гуманітарному дискурсі. Тому дослідження Я. Кравця є вагомим здобутком європейського франкознавства.

Дослідник простежив вплив та ідейну присутність творчості Івана Франка у французьких, бельгійських, іспанських авторів новітньої доби, а також відтворив процес творчого опрацювання та Франкової рецепції європейської франкомовної літератури», – говорить директор Наукової бібліотеки ЛНУ ім. Івана Франка Василь Кметь.

Такі зустрічі з львівськими літераторами організатори планують проводити влітку та впродовж осені, щоб завдяки їхнім свідченням визначити місце української літератури у наш час, розкрити духовні аспекти творчості письменників та зрозуміти смаки сучасної аудиторії.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Діти привітали ...
Наступна новина: Буковинські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ