У Німеччині український оператор здобув нагороду за фільм про Іловайський котел

У Німеччині український оператор здобув нагороду за фільм про Іловайський котел

24.06.15 09:34 0 550
Український оператор Іван Любиш-Кірдей отримав нагороду Deutscher Kamerapreis у номінації «кризовий репортаж». Іван Любиш-Кірдей. Фото: Скріншот

Нагороду він отримав за роботу над стрічкою суспільного телеканалу ARD про Іловайський котел «Кривава війна в Україні – Втеча з Іловайська» (The Murderous War In Ukraine – Escape From Ilovajsk). Над нею працювали українські та іноземні журналісти.

Фільм було знято українськими журналістами Георгієм Тихим, Іваном Любиш-Кірдеєм та фотокореспондентом Максимом Левіним під час їхнього перебування під Іловайськом наприкінці серпня минулого року. Також над стрічкою працювали іноземні медійники Удо Лілішкіс (Udo Lielischkies) та Саймон Квок (Simon Quack).

Нагадаємо, 29 серпня 2014 року Георгій Тихий та Іван Любиш-Кірдей з колегами з інших ЗМІ (Максимом Левіним з Lb.ua та Маркіяном Лисейком з Укрінформу) ледве вирвалися з оточення під Іловайськом (Донецька область).

Для ARD Георгій Тихий та Іван Любиш-Кірдей робили сюжети, репортажі і прямі включення, а також підготували 15-хвилинний документальний фільм про котел для програми Weltspiegel Extra.

Нагадаємо, стрічку про Іловайський котел «Кривава війна в Україні – Втеча з Іловайська» було також номіновано на 55-му Телевізійному фестивалі в Монте-Карло (Festival de télévision de Monte-Carlo), повідомляє ЛітАкцент.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ