Страх минає,коли знаєш,заради кого ризикуєш життям,– медики на передовій

Страх минає,коли знаєш,заради кого ризикуєш життям,– медики на передовій

24.06.15 10:05 0 566
Лікарі, замінивши свої білі халати на камуфляжну форму, а просторі палати на намети, рятують наших військових на передовій. Адже вже більше року пліч-о-пліч з українськими вояками воюють за їхні життя і медики.

Про це йдеться у сюжеті проекту «На периметрі» (щобудня о 21:35 на телеканалі ZIK).

На передовій, ухиляючись від куль, у непростих умовах військові медики рятують життя наших солдатів. Серед них – доброволець зі стажем, яку всі називають Степанівна. Жінка так і не наважилась сказати старенькій метері про першу поїздку у зону АТО. Та залишатись вдома не могла, відправилась на фронт вслід за своїми двома зятями.

«Коли ти бачиш, як доньки вдома хвилюються за своїх чоловіків, – особливо, коли немає зв’язку, – приймаєш радикальні рішення», – зізнається Степанівна.

Жінка пройшла не одну гарячу точку у зоні АТО, врятувала не одне життя і не одну душу. Адже на фронті доводиться бути не лише лікарем, який рятує тіло, а й який зможе розрадити.

«Вони приходять поговорити, особливо після поранення чи контузії. Коли бомбардування велике. Безперечно, є молоді хлопці, яким просто потрібно з кимось поговорити. Вони сприймають мене, як маму», – розповідає жінка.

Коли потрібно кидатися у гущу бою, щоб з-під свисту куль надати першу допомогу, здається, що медики не бояться нічого. Та самі лікарі кажуть: страх минає, коли знаєш, заради кого ризикуєш життям.

«Всі, хто тут є, бояться. Але через це просто стають обережнішими. Ми вже вміємо воювати», – каже Степанівна.

І це вміння значно більше, ніж просто надати допомогу солдату. Це підтримка, тил, у якому завжди впевнені наші вояки.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Чернівці: Відбувся тендер ...

КОМЕНТАРІ