У Рівненській області діалог,що допомагає працевлаштуванню демобілізованих

У Рівненській області діалог,що допомагає працевлаштуванню демобілізованих

24.06.15 13:55 0 639
З початку року до Рокитнівського районного центру зайнятості звернувся 21 демобілізований учасник АТО. Усі вони отримали статус безробітного з відповідною виплатою допомоги, а головне – відчули підтримку у вирішенні важливої проблеми – працевлаштування.

Основною потребою воїнів після повернення додому є облаштування та налагодження повсякденного життя. Для тих, хто повернувся з АТО, працевлаштування є чи не найголовнішим у складному процесі їх соціальної адаптації, адже відчуття потрібності відіграє важливу роль у зміцненні морального духу учасників бойових дій.

Проблемами, що ускладнюють процес працевлаштування демобілізованих учасників АТО в Рокитнівському районі, є тривала перерва у роботі, пропозиції посад невідповідних спеціалізацій та низький рівень заробітної плати на запропонованих вакансіях.

Одним із варіантів вирішення проблеми працевлаштування є робота тимчасового характеру. Нещодавно директор Рокитнівського районного центру зайнятості Олена Боюка провела семінар-нараду з питань організації громадських та тимчасових робіт. До діалогу були запрошені керівники підприємств селища та сіл району, де проживають демобілізовані з АТО. Активна позиція роботодавців та фахівців центру зайнятості дала можливість укласти договір на організацію громадських робіт з Глиннівською сільською радою та на тимчасові роботи з ДП «Рокитнівське лісове господарство». В результаті 2 демобілізовані працевлаштовані на громадські роботи з благоустрою сіл Глинне та Познань, а 4 безробітні працюють у лісництвах.

Ми віримо, що активна життєва позиція, віра в себе кожного учасника АТО за підтримки служби зайнятості та її соціальних партнерів дасть можливість реалізуватися професійно і влитися знову у мирне життя.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Двоє братів із Волині ...

КОМЕНТАРІ