На Вінничині учасники тематично-оздоровчого семінару відвідали обласний краєзнавчий музей (+фото)

На Вінничині учасники тематично-оздоровчого семінару відвідали обласний краєзнавчий музей (+фото)

24.06.15 09:15 0 577
В рамках проведення тематично-оздоровчого семінару за участю голів обласних, районних, міських ветеранських організацій, активістів ветеранського руху Вінниччини 22 червня відбулася екскурсія до обласного краєзнавчого музею.

До уваги відвідувачів були представлені розділи, починаючи з перших днів війни, оборонних боїв на Вінниччині, окупації області, її підпільного руху, закінчуючи визволенням краю та вшануванням народного подвигу.

В ході екскурсії усі присутні ознайомилися із оновленою експозицією виставки «На шляху до Перемоги», відкритою до 70-річчя Перемоги над нацизмом у Європі в квітні 2015 року. Виставку створено на основі раритетних експонатів з фондів музею та матеріалів, що надали ветерани і їхні родини.

На виставці були представлені зразки зброї, особисті речі генералів, офіцерів, солдатів часів Другої Світової війни.

Великий інтерес викликали фотографії та особисті речі маршала Москаленка, командувача 38-ї армії, генерал-майора, героя Радянського Союзу Миколи Сищикова – льотчика, який визволяв місто від фашистів та першого коменданта Вінниці після вигнання окупантів Федора Бруя. Відвідувачі оглянули однострої, нагороди, фотографії командира 241-ї стрілецької дивізії Павла Арабея, вінничанина Василя Батченка, якому пізніше випало нести службу у почесному караулі під час підписання Акту про капітуляцію фашистської Німеччини у Другій світовій війні.



































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ