В ОБСЄ закликають гарантувати безпеку журналістів після нападів у Вірменії

В ОБСЄ закликають гарантувати безпеку журналістів після нападів у Вірменії

24.06.15 10:48 0 638
Представник ОБСЄ зі свободи засобів інформації Дуня Міятович закликала гарантувати безпеку журналістів за будь-яких обставин після нещодавніх інцидентів і примусових дій поліції проти журналістів у Вірменії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За її словами, засоби інформації мають право висвітлювати громадські акції, і журналісти повинні мати можливість вести репортажі безпечно і без перешкод, не побоюючись, що їх будуть залякувати чи переслідувати.

Вона закликала владу належно розслідувати ці інциденти і вжити заходів, щоб правоохоронці були обачнішими щодо працівників засобів інформації.

У столиці Вірменії Єревані начальник поліції країни Владімір Ґаспарян заявив, що вибачається за дії поліції щодо журналістів, у зв’язку з якими призначене службове розслідування, і що поліція відшкодує матеріальні втрати журналістів, яким зламали чи в яких відібрали обладнання.

У прес-службі поліції Вірменії раніше заявляли, що журналісти весь час ігнорували заклики відійти від місця подій і не заважати діям правоохоронців, які розганяли демонстрантів, і таким чином самі по суті стали учасниками демонстрації.

За повідомленнями з Єревана, там вранці у вівторок, 23 червня, поліція фізично і словесно нападала на журналістів, які висвітлювали розгін акції протесту проти підвищення цін на електроенергію, і затримувала їх. У декого відібрали обладнання чи зламали його. Серед потерпілих – і журналісти Радіо Свобода.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Мешканці чернівецької ...

КОМЕНТАРІ