На Вінничині правоохоронець та лікар за неправомірну вигоду відповідатимуть перед судом

На Вінничині правоохоронець та лікар за неправомірну вигоду відповідатимуть перед судом

25.06.15 11:18 0 527
Два факти вимагання та отримання неправомірної вигоди задокументовано правоохоронцями цими днями на Вінниччини. Мова йде про молодшого інспектора відділу нагляду і безпеки виправної установи УДПтС України у Вінницькій області та про лікаря - члена військово-лікарської комісії.

Працівник правоохоронного органу, діючи умисно, в особистих інтересах, з метою незаконного збагачення, з використанням наданої йому влади, одержав неправомірну вигоду у розмірі 2 000 грн, яку вимагав у засудженого за не оформлення порушень режиму утримання. Під час передачі грошей його затримали працівники прокуратури Вінницької області спільно із співробітниками УСБ України у Вінницькій області.

Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Правоохоронцю судом обрано запобіжний захід – домашній арешт.

За фактом одержання неправомірної вигоди в сумі 100 доларів США за видачу довідки про непридатність призовника до проходження військової служби за станом здоров’я, працівниками прокуратури області та УМВС області затримано «на гарячому» лікаря.

Наразі, проводяться першочергові невідкладні слідчі дії. Йому оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На «Донкульт» до Львова ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ