На Вінничині базовий рівень пенсії забезпечить держава,а про додатковий дохід має подбати сам громадянин протягом трудового життя (+фото)

На Вінничині базовий рівень пенсії забезпечить держава,а про додатковий дохід має подбати сам громадянин протягом трудового життя (+фото)

25.06.15 10:22 0 534
Таку думку висловила під час прес-конференції у Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації начальник управління Пенсійного фонду України в місті Вінниці Олена Корчака.

«Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» від 2 березня 2015 року, з 1 червня Пенсійний фонд України припинив призначати пенсії за спеціальними законами, - повідомила вона. - З червня пенсії народним депутатам, міністрам, суддям, прокурорам, митникам, податківцям та іншим чиновникам призначаються відповідно до Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” (ЗУ «№1058). Ця норма не стосується науковців та військовослужбовців».

Пенсії, призначені до 1 червня 2015 року, продовжуватимуть виплачувати у раніше встановленому розмірі. Особам, яким було призначено спецпенсії до 1 червня 2015 року та, які на даний час працюють на посадах, що давали право на пенсію відповідно до вищезазначених законів, після звільнення буде поновлено виплату призначеної пенсії.

Посадовець також наголосила, що фахівці пенсійного фонду проводять інформаційно-роз'яснювальні зустрічі щодо запровадження в Україні з 1 січня 2017 року другого рівня пенсійного забезпечення – накопичувальної системи. Під час зустрічей проведено добровільне анкетування моніторингу громадської думки щодо проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій»

Анкета містила запитання про готовність/неготовність громадян брати добровільну участь у накопичувальній системі, очікування змін від впровадження накопичувальної системи, ставлення до запровадження єдиних принципів призначення пенсій для усіх категорій громадян, довіра до фондів недержавного пенсійного страхування та думка, хто має бути відповідальним за належне пенсійне забезпечення громадян (сам громадянин, шляхом участі у недержавному пенсійному страхуванні чи держава).

Третина опитуваних вінничан виявила готовність вже брати участь у накопичувальній системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування. Позитивних змін в пенсійному забезпеченні, завдяки запровадженню з 1 січня 2017 року накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування очікують 46% респондентів. А на запитання : Чи схвалюєте ви законодавчу ініціативу, щодо запровадження єдиних принципів призначення пенсій для усіх категорій громадян? - 68,9% опитуваних відповіли «так».

Тож такі кардинальні зміни у пенсійному законодавстві держави, яка прагне жити за європейськими стандартами, є необхідними і своєчасними.

«Кожна людина, починаючи свій трудовий шлях, повинна усвідомлювати необхідність заробляти кошти на своє пенсійне забезпечення,оскільки держава може гарантувати своїм громадянам лише базовий рівень пенсії».- підсумувала Олена Корчака.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ