Закарпаття: на Свалявщині у дереві виявили мінометну міну часів Другої світової війни

Закарпаття: на Свалявщині у дереві виявили мінометну міну часів Другої світової війни

25.06.15 10:16 0 559
23 червня поблизу с. Ганьковиця Свалявського району виявили вибухонебезпечний предмет. На загрозливу знахідку натрапив місцевий мешканець, заготовляючи дрова в лісовому масиві. Вибухівка знаходилася поміж гілок дерева на висоті близько 2,5 м над землею. Чоловік одразу ж повідомив про подію до сільської ради, звідки о 12:20 сигнал надійшов до служби порятунку «101».

Для очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів до с. Ганьковиця виїхав піротехнічний розрахунок Аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Фахівці вилучили мінометну міну калібром 82 мм часів Другої світової війни. Судячи з місцезнаходження останньої, близько 20 років тому хтось виявив її в лісі й поклав між гілками дерева, щоб убезпечити інших людей. Досі цей ВНП залишався непоміченим, піднімаючись усе вище в міру того, як росло дерево. Мінометну міну транспортували на військовий полігон у с. Оріховиця Ужгородського району, де о 18:00 знешкодили.

Рятувальники закликають закарпатців! У разі виявлення підозрілих металічних предметів, схожих на вибухонебезпечні, не чіпайте їх і не пробуйте самостійно знешкодити вибуховий пристрій. Натомість позначте місце знахідки, повідомте про це органи влади, місцевого самоврядування, міліцію або ж зателефонуйте до оперативно-рятувальної служби за номером 101.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: В Луцьку микола Романюк ...

КОМЕНТАРІ