На Хмельниччині рятувальники ліквідували умовну пожежу на потенційно-небезпечному об’єкті

На Хмельниччині рятувальники ліквідували умовну пожежу на потенційно-небезпечному об’єкті

25.06.15 08:09 0 513
23 червня на Білогірській нафтобазі відбулися пожежно-тактичні навчання з ліквідації умовної надзвичайної ситуації техногенного характеру, пов’язаної з аварією на трубопроводі та загорянням нафтопродуктів. Ця база є об’єктом підвищеної небезпеки. Адже на її території знаходиться 19 контейнерів із пально-мастильними матеріалами загальною місткістю понад 10 тис. куб. м.

За тактичним задумом, у результаті порушення технологічного процесу сталась розгерметизація трубопроводу з подальшим загорання нафтопродуктів. Помітивши горіння, черговий охоронець повідомив про нього рятувальникам та відправив на стримування вогню добровільну пожежну дружину нафтобази. До приїзду вогнеборців, за допомогою первинних засобів гасіння, вогнеборці намагалися стримувати горіння власними силами. Проте масштаб пожежі через високу горючість матеріалу та його великий обсяг був занадто великим, щоб вони могли впоратися самотужки.

До місця події оперативно прибуло чергове відділення 24-ї державної пожежно-рятувальної частини. Вогнеборці провели розвідку на місці події і встановили, що горять розлиті нафтопродукти біля резервуару №2. Майже впритул були розміщені ще два резервуари, які могли щомиті спалахнути. Тож, рятувальники провели оперативне розгортання та за допомогою генератора ГПС-600, подали в осередок горіння повітряно-механічну піну. Попри гасіння займання, добровільна пожежна дружина Білогірської нафтобази та ТОВ «Поділля Елеватор» проводили охолодження сусідніх ємностей, щоб запобігти їх загоряння. Врешті вогнеборці зупинили розповсюдження полум’я та ліквідували горіння.

На завершення навчань, керівництво нафтобази провело рятувальникам екскурсію, щоб вони могли вивчити об’єкт для кращого орієнтування на території в разі виникнення надзвичайної події.

Білогірський районний сектор

ГУ ДСНС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У столиці Росії ...

КОМЕНТАРІ