Хмельниччина: рятувальники долучилися до проведення Дня безпеки в оздоровчому таборі «Калинонька»

Хмельниччина: рятувальники долучилися до проведення Дня безпеки в оздоровчому таборі «Калинонька»

25.06.15 10:01 0 512
22 червня в позаміському дитячому оздоровчому закладі «Калинонька», що діє в с. Калинівка Старокостянтинівського району, відбувся День безпеки. Наразі у таборі оздоровлюється 124 хлопчики і дівчаток віком від 9 до 15 рочків. Варто зазначити, що більшість учасників табору – це діти, які потратили під соціальну опіку.

До проведення Дня безпеки долучилися і представники Служби порятунку, які приїхали на зустріч з відпочиваючими дітлахами на аварійно-рятувальному автомобілі. Інспектор 19-ї державної пожежно-рятувальної частини Михайло Цибульський розповів про спорядження спецавтомобіля. Допитливі хлопчики і дівчатка досить зосереджено розглядали оснащення і з непідробним інтересом розпитували рятувальника, на скільки складна його професія. Далі працівник ДСНС нагадав дітям правила поведінки під час відпочинку на воді та в лісі.

Азам гірничорятувальних робіт навчали дітей учасники молодіжної організації «Особистість +», що діє при Великочернятинській загальноосвітній школі Старокостянтинівського району, які й продовжили захід. Діти охоче навчалися діям у надзвичайних ситуаціях природного характеру, проводили пошуково-рятувальні роботи із застосуванням спеціального рятувального спорядження та надавали допомогу потерпілим в гірничо-лісовій місцевості.

Зустріч дітлахам напрочуд сподобалась, адже під час відпочинку надзвичайно важливо дбати про власну безпеку та неушкодженість. Адже від взаємовиручки, коли у нестандартній ситуації поруч знаходиться хтось кмітливий і надійний, залежить здоров’я, а то й життя людини.

ГУ ДСНС України у

Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За сприяння ...

КОМЕНТАРІ