відбулось комплексне тактико-спеціальне навчання з гасіння умовної пожежі на території Хмельницької АЕС

відбулось комплексне тактико-спеціальне навчання з гасіння умовної пожежі на території Хмельницької АЕС

25.06.15 14:25 0 531
24 червня на території Хмельницької АЕС відбулося комплексне тактико-спеціальне навчання з ліквідації умовної пожежі дизельного пального, що виникла в межах конструкції резервуару об’єднаного масло-мазутного дизельного господарства.

За тактичним задумом, в результаті попадання грозового розряду, відбувся вибух парів пального та руйнування верхньої частини покрівлі резервуару на території об’єднаного масло-мазутного дизельного господарств та загорання дизельного пального на площі дзеркала резервуару 40 м кв.

До прибуття рятувальників оперативний персонал об’єкту здійснював першочергові заходи щодо гасіння пожежі.

Невідкладно до місця пожежі прибули сили і засоби 3 державного пожежно-рятувального загону по охороні станції.

Вогнеборці у тепловідбивних костюмах приступили до охолодження палаючого та сусідніх резервуарів з дизельним паливом. Згодом була здійснена пінна атака охопленого вогнем резервуару з використанням двох стаціонарних пінних генераторів, автодрабини з встановленою гребінкою на два пінних генератора та лафетного стволу аеродромного автомобілю «Ураган».

Загалом, до проведення навчань було залучено 28 рятувальників на 11 пожежних і спеціальних автомобілях, а також працівники відповідних аварійних підрозділів Хмельницької АЕС.

Рятувальники вкотре відпрацювали злагоджені дії між усіма аварійними службами станції під керівництвом штабу пожежогасіння.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что представляет собой ...
Наступна новина: Тернопільсська область: ...

КОМЕНТАРІ