Садовий про театр ім. Лесі Українки: Має бути соломонове рішення в інтересах громади

Садовий про театр ім. Лесі Українки: Має бути соломонове рішення в інтересах громади

25.06.15 09:07 0 495
Міський голова Львова Андрій Садовий, коментуючи конфлікт у Львівському театрі ім. Лесі Українки, зазначив, що після вивчення ситуації спеціально створеною комісією має бути прийняте соломонове рішення – в інтересах громади міста. Львівськоий театр ім. Лесі Українки. Фото: Роман Балук/ZIK

Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«Ми за останній рік побачили у Львові театр. Будьмо реалістами, в минулому була назва «театр», але не було цього наповнення і цього змісту. Режисер, який це все створив, пан Коломійцев, неординарна людина, митець, а митці завжди мають свої плюси і свої мінуси. Я пригадую, в травні, коли вони мали виставу, трупа його на руках підкидала на сцені, дякувала за натхнення, яке він їм дав. Але є життя, і в нас є принцип, що люди в театрі працюють за контрактом. Контракт передбачає певний час. І коли дійшов час до завершення контракту, певні люди вирішили, що вони хочуть працювати вічно. Ми маємо багато установ, де в нас люди працюють вічно, і ці установи доведені до великої біди, – прокоментував Садовий.

Він зазначив, що у театрі ім. Лесі Українки виник конфлікт: з однієї сторони, закінчується контракт у певної кількості артистів, з іншої – в керівника.

«Я розпорядився створити комісію, яку очолила керівник департаменту гуманітарної політики Галина Слічна. До неї увійшли фахівці з управління контролю та аудиту, бо були певні закиди стосовно коштів, які мають до гривні розібратися у всіх сумах, перевірити правильність усіх управлінських рішень. І, тільки зібравши всю інформацію, буде прийняте мудре соломонове рішення. Але треба, щоб це рішення було в інтересах громади Львова. Щоб люди приходили в театр не споглядати пустий зал, а дійство. Це дуже важлива річ. Бо є дуже багато режисерів, на вистави яких люди ходять роками, записуються в черги, і нема вільного квитка, а є режисери, які ставлять вистави, а там є пустий зал. Там, де творчість, треба бути дуже і дуже обережним», – наголосив міський голова.

Нагадаємо, що 20 червня у Львівському театрі ім. Лесі Українки розпочався страйк. Колектив театру під час вистави Divka висловив недовіру директору Олексію Коломійцеву.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: 24 червня в ...

КОМЕНТАРІ