У селі на Яворівщині,де служив отець Михайло Вербицький,створять бібліотеку-музей

У селі на Яворівщині,де служив отець Михайло Вербицький,створять бібліотеку-музей

25.06.15 09:33 0 458
У с. Завадів Яворівського району Львівщини, де служив отець Михайло Вербицький, планують створити бібліотеку-музей.

Про це 24 червня, під час дебатів «Децентралізація в Україні – виклики для закладів культури» у Львові повідомив керівник відділу культури та туризму Яворівської РДА Володимир Балух.

Він розповів, що село Завадів було першою парафією о. Вербицького. Аби відзначити 200-річчя від дня народження автора мелодії Державного гімну, вирішили облаштувати бібліотеку-музей. Люди уже назбирали експонати. Тепер громада повинна облаштувати приміщення.

Володимир Балух додав, що у с. Бунів, де похований громадський діяч, письменник і лікар Юрій Липа, також планують відкрити бібліотеку-музей. Громада уже навіть виділила приміщення площею 180 м кв.

Нагадаємо, Львівська облрада проголосила 2015 рік на Львівщині Роком композитора Ігоря Білозіра та Роком отця Михайла Вербицького.

22 березня в Соборі cвятого Юра відбулася Урочиста академія «Отець Михайло Вербицький – Богом обдарований композитор», присвячена 200-ій річниці від дня народження Михайла Вербицького.

Як раніше повідомлялося, у рамках вшанування 200-річчя від дня народження автора мелодії Державного гімну України у Завадові реставрують унікальні пам’ятки сакрального мистецтва – ікони з церкви Різдва Пресвятої Богородиці, де мав першу парафію отець Михайло.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: В Ужгороді від ...

КОМЕНТАРІ