У Тернополі при проведенні дитячого дня моди зібрали кошти для бійців АТО

У Тернополі при проведенні дитячого дня моди зібрали кошти для бійців АТО

25.06.15 16:30 0 528
Під патронатом голови Тернопільської міської організації ВО "Свобода", депутата обласної ради Романа Навроцького у Тернополі 21 червня 2015 року провели дитячий день моди, під час якого збирали кошти для бійців АТО. Діти дефілювали в модному одязі, щоб привернути увагу до подій в Україні і тим самим сказати, що дуже хочуть миру в державі. Хлопчики та дівчатка виходили у вечірньому, буденному вбранні та в купальниках. На завершення в національному вбранні усі разом заспівали пісню "Україна – це я". Атмосфера справжнього дитячого свята захопила глядачів, зокрема військових, для підтримки яких малеча й зібралася.

Організатор Kids Fashion Day "Діти заради миру" Емілія Монастирська розповідає: "Ідея модного і водночас благодійного заходу виникла спонтанно близько півтора місяця тому. Моделей, дітей віком від 5 до 10 років, по подіуму ходити особливо не вчили, адже найкраще, що вони можуть показати, – це свої справжні емоції та природність. На заході показали 7 виходів. Ми залучили багато тернопільських і українських виробників загалом, а ще були відомі бренди, дизайнерський одяг, який прикрасив вечір. Діти дуже хороші, кожен із них особливий. Гадаю, дитячий день моди приніс велике задоволення глядачам і користь для наших захисників".

Роман Навроцький переконаний: ніщо не має права забирати в малечі дитинство, тому дуже важливо, щоб якнайшвидше війна в країні закінчилася, і усі ми жили у спокої та злагоді. "Дитина не має бачити війну. Малеча має розвиватися, рості, займатися дитячими справами. День моди допоможе їм не просто весело провесті час, а й своєю роботою дасть долучитися до допомоги бійцям та зрозуміти, що їхня праця потрібна і приносить користь. Діти – це найголовніше, це наше майбутнє, і фактично це наша найбільша інвестиція. Коли діти допомагають армії, я думаю, ми непереможні. Крім того, приємно, що фінальний вихід був у вишиванках, це надзвичайно красиве видовище, так ми ще й формуємо у дітей любов до вишиванки, до українського та популяризуємо усе українське. Намагаємося ще раз показати малечі, що вишиванки – це модно і сучасно", – зазначив Роман Наровцький.

"Насправді хочеться бути корисним суспільству. Я думаю, що на майбутнє обласна рада і наша комунальна установа обласної ради "Тернопільський обласний молодіжний методичний центр" будемо підтримувати такі заходи, плануємо й надалі залучати дітей до важливих подій, бо маємо формувати розумну, здорову націю", – наголосив співорганізатор заходу, директор комунальної установи "Тернопільський обласний молодіжний методичний центр" Володимир Демчишин.

Кошти, зібрані від продажу квитків на дитячий день моди, малеча передала в руки бійцям 128-ї бригади, які незабаром знову відправляться на передову. Старшина розвідроти 15-го батальйону 128-ї бригади Маестро каже, що на фронті відчуття дитячої підтримки дуже важливе: "Ми цінуємо кожну річ, яку присилають нам діти: ляльки-мотанки, обереги, малюнки, написи – усе це ми бережемо, як щось найдорожче, усе це в бліндажах у нас висить. Це речі, які підтримують наш бойовий дух і віру в краще, тому зараз отримувати допомогу із дитячих рук – це відчуття та емоції, які словами не передати, просто розчулює до сліз. Обов'язково бійцям на передовій розкажемо про тернопільських діток, як старалися вони для нас на своєму святі, і що нам є за кого боротися".

Раді були і діти, які передали кошти військовим. Семирічна учасниця дитячого заходу Даринка наголошує: "Ми – діти заради миру. Ми любимо наших солдатиків за те, що вони захищають нашу країну, ми ними пишаємося і будемо робити усе, аби військові знали, що ми за них вболіваємо, ми на них чекаємо, вони наші янголи-охоронці".

За старанність та прагнення допомогти бійцям на війні хлопчиків і дівчаток по завершенню показів пригостили тортом. Малята лишилися задоволені, і мають бажання ще не раз бути учасниками таких корисних і цікавих заходів.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові на фестивалі ...
Наступна новина: «Маршрут №1. ...

КОМЕНТАРІ