Тернопілля: Василь Хомінець був гостем програми «Позиція» на радіо «ROKS»

Тернопілля: Василь Хомінець був гостем програми «Позиція» на радіо «ROKS»

25.06.15 09:45 0 513
Про ініціативи обласної ради, перспективний план формування територій громад Тернопільської області та завтрашнє пленарне засідання 52 сесії йшлося під час прямого ефіру у програмі «Позиція». Очільник обласної ради звернув увагу слухачів, що депутати протягом останніх років впровадили кілька великих реальних соціальних проектів, якими не може похвалитися жодна область. Так, 28 січня 2015 року на пленарному засіданні 51 сесії Тернопільської обласної ради депутати прийняли рішення №1865 «Про обласний бюджет на 2015 рік», у якому передбачено видатки для обласної дитячої лікарні на придбання медикаментів та лікарських засобів. «З обласного бюджету було виділено 6 мільйонів 833 тисячі 700 гривень, і я вдячний депутатам, які підтримали таку мою пропозицію, – наголосив Василь Хомінець. – Лікарня закупила необхідні ліки та медичні засоби, і тепер кожна дитина, яка поступає на стаціонарне лікування, повністю ними забезпечена. Це справді безпрецедентний крок, зроблений у час, коли в країні триває війна. Однак треба думати і про майбутнє». Окрім цього, майже 4 мільйони гривень виділила обласна рада на проведення капітального ремонту відділення інтенсивної терапії новонароджених обласної дитячої лікарні.

Василь Хомінець також зазначив, що обласна рада дбає і про наших захисників. На останньому пленарному засіданні 11 червня прийняте рішення виділити з обласного бюджету понад 2 мільйони гривень комунальним медичним закладам для лікування та реабілітацію бійців із зони АТО.

Працівники комунальних установ, закладів та організацій обласної ради, а також виконавчого апарату неодноразово жертвували одноденний заробіток для потреб тернопільських захисників України. Загалом було зібрано 1 мільйон 105 тисяч гривень. «Дякую усім працівникам комунальних установ за таку значну допомогу військовослужбовцям. Усі ці кошти витрачалися за принципом адресної допомоги за заявками військових частин, волонтерських організацій, – розповів голова облради. – На них були закуплені спорядження, генератори, мініелектростанції, ліки – словом, усе, чого потребували наші вояки на передовій лінії».

Василь Хомінець також повідомив слухачів програми, що триває співпраця з Автономною Республікою Аджарія (Грузія) у рамках підписаної минулоріч Угоди про співробітництво. Очільник обласної ради нагадав, що 20 наших поранених бійців протягом двох тижнів уже пройшли реабілітацію на курортах Аджарії. «Нещодавно на мою адресу надійшов лист від голови Верховної Ради цієї республіки Автанділа Беридзе, у якому грузини підтвердили готовність прийняти у себе й дітей та родини військовослужбовців. Повірте, такі проекти дуже вартісні для грузинської сторони – оздоровлення бійців обійшлося у майже мільйон гривень», – додав Василь Хомінець.

Обласній раді вдалося зреалізувати ще один унікальний проект – видання тритомника «Тернопільщина. Історія міст і сіл».

Відповідаючи на запитання слухачки щодо затвердження проекту перспективного плану формування територій громад Тернопільської області, голова обласної ради зауважив: «В обласної ради думка єдина – адмінреформа повинна відбутися. Та необхідно врахувати потреби та побажання усіх місцевих громад. Саме тому депутати вирішили, що розглядатимуть питання щодо перспективного плану формування територій громад після консультацій з громадськістю».

Василь Хомінець також зупинився на тих питаннях, які планується розглянути на завтрашньому пленарному засіданні 52 сесії.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Вінницька область: ...

КОМЕНТАРІ