В Луцьку микола Романюк обговорив питання реабілітації учасників АТО з литовською делегацією

В Луцьку микола Романюк обговорив питання реабілітації учасників АТО з литовською делегацією

25.06.15 10:19 0 518
У Палаці культури міста Луцька відбулася зустріч голови правління Литовської національної асоціації ветеранів Робертаса Юргелайтіса та членів асоціації Евалдаса Вілейкіса і Арвидаса Лейти з міським головою Миколою Романюком, головою Волинської обласної громадської організації “Ніхто крім нас” Андрієм Зубковим, начальником управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Вірою Кудрявцевою. Учасники “круглого столу” обговорили питання налагодження співпраці щодо реабілітації учасників АТО.

Микола Романюк щиро подякував гостям, що погодилися допомагати у лікуванні і реабілітації військовослужбовців, які повернулися з війни на сході України. Міський голова акцентував на тому, що ця співпраця для лучан є дуже важливою. Українці під час війни на сході найбільшу підтримку відчувають саме від Польщі та Литви. Також розповів про дружні стосунки, між Луцьком і Тракаєм, такі ж добрі стосунки налагоджуються із Каунасом. Він висловив щирі слова вдячності усьому литовському народові в особі гостей.

Микола Романюк розповів, що на базі обласного госпіталю для інвалідів війни працює Центр медико-психологічної реабілітації. Але наші спеціалісти вперше за роки незалежності зустрілися з проблемою посттравматичного синдрому, тому нашим лікарям потрібно поспілкувалися з досвідченими литовськими фахівцями. “На жаль, в АТО загинуло 25 лучан. Наше завдання шанувати їхню пам'ять і дбати про їхні родини. Ми маємо допомагати усім учасникам АТО”, ­ сказав міський голова.

Робертас Юргелайтіс розповів про роботу, що проводиться з людьми, які пройшли війну. Він запевнив, що литовці вивчатимуть потреби наших учасників війни, щоб ефективніше їм допомагати. Асоціація має наміри підписати угоду про співпрацю у липні цього року. “Литва маленька країна та наше прагнення вам допомогти дуже велике”, ­ сказав голова правління Литовської національної асоціації ветеранів.

Микола Романюк відповів, що не важлива величина країни, а важливе те велике добро, яке йде від сердець литовців. Ще раз подякував їм за добрі наміри від себе і лучан та подарував сувеніри, які будуть нагадувати про наше гостинне місто.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ