УДСНС України у Волинській області закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки під час відпочинку у лісах та при господарюванні на відкритих територіях,щоб запобігти пожежам в екосистемах

УДСНС України у Волинській області закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки під час відпочинку у лісах та при господарюванні на відкритих територіях,щоб запобігти пожежам в екосистемах

25.06.15 09:57 0 494
З метою запобігання виникненню пожеж у населених пунктах краю, лісових масивах, на природоохоронних об’єктах, сільгоспугіддях, недопущення загибелі людей або виникнення надзвичайних подій техногенного та природного характеру Управління ДСНС України у Волинській області закликає усіх волинян бути обережними з вогнем під час відпочинку у лісах та при проведенні господарських робіт на присадибних ділянках та на відкритих територіях.

Близько 90% пожеж у природі трапляються саме з вини недбалого ставлення людини до навколишнього середовища. А для приборкання таких пожеж необхідні значні людські та матеріальні ресурси.

Тепла погода спонукає людей до відпочинку у лісі. Нерідко таке дозвілля асоціюється з розкладанням вогнища, що може стати причиною пожежі. Адже вітер може рознести полум’я із сухої трави чи залишків деревини на велику площу лісу чи поля. У палаючому лісі можуть загинути усі його мешканці: і тварини, і рослини, а також вигоріти родючий шар ґрунту. Іноді такі пожежі можуть призвести навіть до людських жертв.

Для того, щоб запобігти незворотнім наслідкам пожеж, необхідно дотримуватися елементарних протипожежних правил поведінки на природі. Місце для вогнища вибирати тільки у спеціально визначених місцях у межах рекреаційних зон. Найголовніше – не залишати вогонь без нагляду, а залишаючи місце відпочинку – ретельно його загасити.

Украй небезпечним є спалювання у лісових насадження та поблизу них, а також на торфополях та інших відкритих територіях сухої рослинності, сміття, будівельних залишків, побутових та горючих відходів тощо.

Пам’ятайте: причиною лісової пожежі може стати навіть непогашений сірник, чи недопалок.

У період надзвичайної пожежонебезпеки категорично заборонено заїжджати до лісового фонду транспортними засобами.

Не минайте навіть незначного загоряння. За можливості вживайте заходів для гасіння. Якщо впоратися з вогнем у лісі власними силами неможливо, дзвоніть за номером «101».

УДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ