У Луцьку належно вшанують пам’ять волинських Героїв Небесної Сотні

У Луцьку належно вшанують пам’ять волинських Героїв Небесної Сотні

25.06.15 10:29 0 545
На сесії міської ради було прийнято рішення про вшанування пам'яті волинських Героїв Небесної Сотні.

Міський голова Микола Романюк у своєму виступі зазначав, що йдеться про встановлення надмогильного пам'ятника Василю Мойсею і увіковічнення пам'яті усіх Героїв Майдану з Волині. За його словами, попередньо ця проектна пропозиція активно обговорювалася і узгоджена з родичами Василя Мойсея. Раніше були конкурси, але запропоновані варіанти, не були належно сприйняті громадськістю і учасниками майдану. Тепер пропонується надмогильний пам'ятник з продовженням стели, на якій будуть зображені в натуральний ріст усі волиняни, що загинули на Майдані. Таке композиційне рішення було погоджено з родинами.

Секретар міської ради Сергій Григоренко додав, що це нагода вшанувати пам'ять усіх волинських Героїв Небесної Сотні, Героїв України - Бадери Олександра, Байдовського Сергія, Гриневича Едуарда, Сидорчука Юрія, Тарасюка Івана, Хом'яка Віктора.

Комплексний пам'ятник стане водночас надмогильним монументом на місці поховання Василя Мойсея, пам'ятником волинським Героям Небесної Сотні та символічною пам'яткою про події Революції Гідності, про всіх полеглих та живих її учасників. 240 тисяч гривень на спорудження комплексу мають дати благодійники ще 800 потрібно виділити з міського бюджету. Загальна вартість пам'ятника 1 мільйон 40 тисяч гривень. Бетонну основу під пам'ятник безоплатно спорудять місцеві бізнесмени. Його планують урочисто відкрити і освятити 23 серпня, на День міста.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: З початку року ...

КОМЕНТАРІ