Олександр Пирожик: "Перед тим як об'єднувати села,потрібно почути думку кожної громади"

Олександр Пирожик: "Перед тим як об'єднувати села,потрібно почути думку кожної громади"

25.06.15 08:33 0 647
Перед тим як об'єднувати села в громади в рамках запланованої реформи місцевого самоврядування, потрібно почути думку кожної громади. Про це 23 червня 2015 року заявив перший заступник голови Волинської облради, свободівець Олександр Пирожик.

23 червня у Волинській облраді відбулося засідання ради регіонального розвитку, під час якого було обговорено принципи реформування місцевого самоврядування та об'єднання громад. Участь в засіданні взяли депутати обласної ради та місцевих рад, керівництво області та районів, представники окремих сільських громад.

"Об'єднання громад, яке зараз активно лобіює керівництво області, викликає багато питань. На жаль, окремі міські депутати не спроможні зрозуміти мешканців сіл. Для цих міських депутатів земля – це територія під забудову, а для селян – то земля-годувальниця. Не можна в питанні адміністративної реформи ставити воза поперед коней. Спершу маємо знати думку громади, а потім – ухвалювати рішення ради. Особливо ж уважно маємо підійти до сільських громад. Якщо бездумно приєднувати села до міст і селищ, то можемо втратити останній ресурс – землю. Крім того, після об'єднання дрібніші села будуть в меншості і не матимуть впливу, щоб захистити свої інтереси. Тому почутою має бути думка кожної громади", - зазначив у виступі Олександр Пирожик.

Депутат Волинської облради від ВО "Свобода" Микола Давидюк акцентував увагу на тому, що станом на лише невелика кількість громад висловила бажання об'єднуватися.

"Те, що бідні села об'єднаються в одну громаду чи приєднаються до багатшої громади, не є реформою і не дасть додаткових фінансових ресурсів для селян. Адже в області є лише кілька сіл, які мають самодостатній бюджет, великі підприємства, які приносять доходи у бюджет. Я переконаний, що таке питання можна вирішувати лише за результатами зборів мешканців сіл чи після місцевих референдумів", - наголосив Микола Давидюк.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: “На період святкування Дня ...

КОМЕНТАРІ