“На період святкування Дня Конституції України підрозділи ДСНС переходять на посилений режим несення служби”,– Микола Чечоткін

“На період святкування Дня Конституції України підрозділи ДСНС переходять на посилений режим несення служби”,– Микола Чечоткін

25.06.15 08:35 0 532
23 червня, під головуванням Очільника ДСНС України Миколи Чечоткіна відбулася апаратна нарада з керівниками структурних та територіальних підрозділів Служби. Під час наради були обговорені питання щодо оперативного та злагодженого реагування підрозділів ДСНС на надзвичайні події по всій території України, зокрема у період відзначення Дня Конституції України. Також особлива увага була приділена саме питанню стану готовності підрозділів ДСНС до протидії пожежам у лісовому фонді, на торфовищах і сільгоспугіддях у пожежонебезпечний період.

Зокрема, у Херсонській області з метою профілактики та попередження пожеж у екосистемах рятувальниками спільно з лісгосппідприємствами постійно здійснюється моніторинг ситуації. У області функціонує 26 спостережних веж, проводиться авіаційне спостереження гелікоптером. У готовності до реагування на надзвичайні ситуації у екосистемах регіону перебуває 150 рятувальників та 42 одиниці техніки. Створено резерв паливно-мастильних матеріалів.

У Чернігівській області рятувальниками спільно з лісокористувачами та місцевими органами влади уточнено план реагування на надзвичайні ситуації у екосистемах, проведені спільні навчання щодо ліквідації пожеж у лісовому фонді. Організовано патрулювання найбільш пожежонебезпечних територій лісових насаджень. У готовності до реагування на пожежі у лісових масивах перебуває 156 рятувальників та 42 одиниці техніки. Створено резерв паливно-мастильних матеріалів.

“Кожен територіальний підрозділ ДСНС повинен посилити, в першу чергу, профілактичні заходи щодо попередження пожеж у екосистемах та відпрацювати плани реагування на надзвичайні ситуації. Оскільки на всій території України наразі переважає 3 клас пожежної небезпеки, а у Херсонській, Миколаївській, Київській та Житомирській областях – 4 та 5 класи пожежної небезпеки – ми повинні докласти максимум зусиль задля того, аби на період святкування Дня Конституції України, гарантувати пожежну безпеку, особливо у місцях масового відпочинку людей. Саме тому впродовж 27-29 червня всі підрозділи ДСНС переходять на посилений режим несення служби”, - зазначив Голова ДСНС Микола Чечоткін.

Прес-служба ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олександр Пирожик: ...
Наступна новина: Чернівецька область: задля ...

КОМЕНТАРІ