У Рівненській області працівники ДСНС тренувалися рятувати потопаючого

У Рівненській області працівники ДСНС тренувалися рятувати потопаючого

25.06.15 08:16 0 535
На Рівненщині купальний сезон в розпалі. Щодня водойми області відвідують сотні людей. Однак, не всі любителі водного відпочинку дотримуються елементарних правил безпеки на воді. Як наслідок, з початку цьогорічного купального сезону вже потонуло 6 громадян. Проте, число жертв могло б бути набагато більшим, якби не швидкі та професійні дії рятувальників краю, завдяки яким вдалося урятувати з води понад 10 людських життів.

Щоб підтримувати високий рівень готовності для порятунку людей на водних об’єктах, в підрозділах Головного управління ДСНС у Рівненській області постійно проводяться практичні тренування особового складу. Так, 23 червня співробітники 19-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Костопіль відпрацювали дії з порятунку потопаючого на річці Замчисько районного центру.

За легендою навчань, під час відпочинку на березі річки один юнак з компанії молодих людей вирішив поплавати. Віддалившись понад 15 метрів від берега, чоловік відчув зле і почав тонути. Його друзі вчасно це помітили та зателефонували на «101». Співробітники ДСНС, які терміново прибули на місце події, на рятувальному човні швидко дісталися потерпілого, підняли його з води та доправили на суходіл. Застосувавши реанімаційні заходи, рятувальники привели потерпілого до тями, після чого передали його лікарям швидкої медичної допомоги.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ