Прокурори Рівненщини ініціювали визнання у судовому порядку недійсними договорів оренди приміщень шкіл вартістю 190 тис грн

Прокурори Рівненщини ініціювали визнання у судовому порядку недійсними договорів оренди приміщень шкіл вартістю 190 тис грн

25.06.15 08:06 0 494
З метою захисту державних та суспільних інтересів органи прокуратури Рівненської області ініціювали припинення у судовому порядку незаконного використання приміщень загальноосвітніх навчальних закладів у м. Рівне, Зарічненському, Здолбунівському, Демидівському, Дубровицькому та Корецькому районах.

Як пояснила виконувач обов'язків начальника відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури Рівненської області Надія Дроган, низку приміщень шкіл місцеві органи виконавчої влади та місцевого самоврядування надали в оренду юридичним особам для використання не за призначенням, що є порушенням вимог ст. 63 Закону України «Про освіту».

- Зокрема, в одній із шкіл м. Рівне орендар розмістив столярний цех, ще у двох школах районних центрів свою діяльність здійснювали станції телефонного зв'язку. Наявні також факти використання шкільних приміщень для розміщення у них складів, підприємств поштового зв'язку. А такий стан справ унеможливлював реалізацію загальноосвітніми закладами навчальних цілей та прямо порушував норму закону, - розповіла прокурор.

У зв'язку з цим прокурорами до суду заявлено 6 позовних заяв про визнання недійсними договорів оренди шкільних приміщень загальною вартістю 190 тисяч гривень та повернення їх у комунальну власність.

Станом на позовні вимоги прокурорів м. Рівне, Зарічненського, Дубровицького та Корецького районів судом повністю задоволені. Два судових рішення про повернення майна школам вже вступили в законну силу.

- Зокрема, Рівненський апеляційний господарський суд підтвердив законність рішення суду першої інстанції, яким за позовними вимогами прокурора м. Рівне постановлено розірвати договір приміщення школи вартістю 103 тис грн та повернути його у комунальну власність Рівненської міської ради, - повідомила Надія Дроган. – Також набрало законної сили судове рішення у справі за позовом прокурора про визнання недійсним договору оренди приміщення однієї із шкіл у Дубровицькому районі вартістю 46 тис грн.

Таким чином завдяки органам прокуратури Рівненщини майно шкіл у подальшому використовуватиметься в інтересах учнів.

Довідка:

Відповідно до вимог діючого законодавства об'єкти освіти і науки, що фінансуються з бюджету, а також підрозділи, технологічно пов'язані з навчальним та науковим процесом, не підлягають приватизації, перепрофілюванню або використанню не за призначенням.

Прес-служба прокуратури області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницька область: ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ