На Житомирщині правоохоронці продовжують виявляти макові плантації

На Житомирщині правоохоронці продовжують виявляти макові плантації

25.06.15 08:01 0 539
Відразу три незаконних посіви нарковмісних рослин виявили дільничні інспектори 23 червня у Баранівському, Ємільчинському та Олевському районах. З плантацій вилучено понад 800 рослин снотворного маку.

На території області тривають оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак-2015». Правоохоронці постійно проводять цільові рейди з метою виявлення незаконних наркопосівів.

У селищі Баранівці минулої доби дільничні виявили таку плантацію на присадибній ділянці жительки райцентру. Під час вилучення з'ясувалось, що жінка вирощувала близько 260 рослин снотворного маку.

У селі Підлуби Ємільчинського району 58-річний чоловік вирощував 200 стебел.

Пенсіонер села Хмелівки Олевського району у себе на городі виростив майже 300 рослин снодійного маку.

Усі рослини направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.

Розпочаті кримінальні провадження за ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку або конопель) Кримінального кодексу України. Санкція статті визначає, що незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин чи конопель у кількості від 10 до 50 рослин караються штрафом від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Прес-служба УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ