Французька Total виходить із російського газового проекту «Штокман»

Французька Total виходить із російського газового проекту «Штокман»

25.06.15 08:54 0 574
Французька енергетична компанія Total залишає проект видобутку газу на Штокманівському родовищі в Баренцевому морі, поступаючись своєю часткою у 25% російському газовому гіганту «Газпрому». Про це повідомляє російське ділове видання «Ведомости». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Сам проект видобутку наразі заморожений, «Газпром» призупинив роботу над ним у 2013 році – до часу, доки нові технології не зроблять видобуток газу в цій частині басейну Північного Льодовитого океану життєздатним.

Штокманівське родовище з розвіданими запасами 3,8 трильйона кубометрів газу є одним з найбільших в світі джерел «блакитного палива», де видобуток ще не ведеться. Розвиток цього проекту, огляду на географічне розташування, вимагає технологічних проривів і гігантських інвестицій.

За даними видання «Ведомости», питання про передачу акцій вирішили минулого тижня на щорічному російському економічному форумі в Санкт-Петербурзі, де керівник «Газпрому» Олексій Міллер зустрівся зі своїм колегою із Total Патріком Пуйєнном.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: На площі ...
Наступна новина: В Тернополі внесено зміни в ...

КОМЕНТАРІ