Чернівці: Співпраця між міською радою та об’єднанням громадян «Народна допомога» продовжується

Чернівці: Співпраця між міською радою та об’єднанням громадян «Народна допомога» продовжується

26.06.15 15:30 0 574
На засіданні виконавчого комітету Чернівецької міської ради 23 червня розглядалось питання «Про співпрацю управління праці та соціального захисту населення міської ради з Чернівецьким міським об'єднанням громадян “Народна допомога» щодо вирішення питань надання комплексної соціальної допомоги представникам вразливих категорій населення.

Впродовж 2014 року Центром обліку об'єднання громадян «Народна допомога» вперше обліковано 261 бездомного громадянина, зареєстровано за переважним місцезнаходженням 523 бездомних (частина громадян дозвіл на реєстрацію отримали повторно) та відновлено документи 100 особам.

Центром ресоціалізації об'єднання громадян «Народна допомога» надається комплекс соціальних послуг, спрямованих на повернення осіб без постійного місця проживання до повноцінного суспільного життя. У 2014 році надано 8985 послуг з нічлігу 175 особам, за І квартал 2015 року – 2863 послуг з нічлігу 74 особам.

Впродовж 2014 року на фінансову підтримку комплексного закладу соціального захисту бездомних осіб при Чернівецькому об'єднанні громадян «Народна допомога» з міського бюджету профінансовано 446,2 тис. грн. Ці кошти спрямовані на оплату соціальних та медичних послуг, комунальних послуг, придбання медикаментів, господарських товарів, миючих засобів та харчування безпритульних. В 2015 році на ці цілі в міському бюджеті передбачено 416,5 тис. грн.

За І квартал 2015 року було обліковано вперше 49 бездомних громадян, за рішеннями Наглядової ради з питань обліку бездомних зареєстровано за переважним місцезнаходженням 112 бездомних громадян (частина громадян дозвіл на реєстрацію отримали повторно), відновлено паспорти 17 бездомним громадянам, зафіксовано 458 звернень громадян за консультаціями, інформацією та іншими послугами Центру.

Відповідно до комплексної програми «Захист» міста Чернівців на 2013-2015 роки в місті продовжується харчування бездомних громадян. В 2014 році з міського бюджету на ці цілі виділено 15,5 тис. грн. За звітний період за рахунок цих коштів надано 4472 обідів особам без постійного місця проживання. За І квартал 2015 року надано 1790 обідів бездомним особам.

З метою привернення уваги городян до проблеми бездомності та популяризації ідеї професійної зайнятості бездомних, організацією в листопаді 2014 року вперше проведено соціально-мистецький захід «Чернівецький Фортель», який об'єднав майстрів «хендмейду», готових допомогти бездомним людям та надав змогу презентувати вироби, створені в професійних майстернях «Народної допомоги».

Спільно з Міністерством соціальної політики України і НУО «Фольксгільфе Австрія» та за фінансової підтримки Федерального міністерства соціальних справ та захисту прав споживачів Австрії, в 2014 році розпочалось впровадження двох проектів:

– Посилена підтримка та розвиток «Соціальної мережі професійних закладів, які надають послуги бездомним людям в Україні» (Народна допомога – Соціальна мережа) (ND-SNW). (вересень 2014- вересень 2015 років).

– Підтримка родин переселенців в м. Чернівці (RefuFam). (грудень 2014 – серпень 2015 років).

Рішенням виконавчого комітету міської ради управлінню праці та соціального захисту населення доручено і надалі надавати методичну та практичну допомогу міському об'єднанню громадян «Народна допомога» у вирішенні питань комплексної соціальної допомоги представникам вразливих категорій населення.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ГУ ДСНС України у ...
Наступна новина: В Рівному родини загиблих ...

КОМЕНТАРІ