Тренінг-семінар для мерів міст відбувся у Чернівцях

Тренінг-семінар для мерів міст відбувся у Чернівцях

26.06.15 12:34 0 542
У рамках реалізації проекту українсько-німецького міжнародного співробітництва GIZ «Енергоефективність у громадах» для мерів міст консорціуму на чолі з Чернівецькою міською радою 24 червня у Чернівцях відбувся тренінг-семінар.

Важливою є можливість використання набутого у рамках Проекту досвіду, застосування системного підходу, вжиття комплексних організаційних, технічних та тренінгових заходів у напрямку підвищення енергоефективності. Завдяки цьому учасники тренінгу-семінару, зацікавлені фахівці міських рад, які не є учасниками Проекту, мали можливість ознайомитися з досвідом міст-партнерів проекту GIZ «Енергоефективність у громадах» у питаннях удосконалення системи енергоменеджменту в громадах, залучення інвестицій у процеси технологічного переозброєння та енергоефективної модернізації інфраструктури міст, впровадження інноваційних рішень із застосуванням новітніх технологій, матеріалів, сировини, формування ощадливої поведінки споживачів енергетичних послуг. Детально та покроково, на прикладі міст-учасників Проекту, було представлено етапи та методологію з підготовки та планування Плану Дій Сталого Енергетичного Розвитку (ПДСЕР).

Під час заходу були також були розглянуті питання щодо інновативних концепцій та гендерного аспекту у просуванні енергоефективності та практичних навичок участі міст у грантових проектах на державному рівні.

За результатами обговорення Хотинський міський голова Микола Головльов зазначив, що проведення такого заходу в рамках проекту GIZ «Енергоефективність у громадах» дає можливість знайти точки дотику у співпраці як міських рад, так і громад, на шляху вирішення однотипних проблем з енергоефективності та енергетичного менеджменту, а також отримати досвід системного комплексного підходу щодо підготовки та реалізації енергоефективних проектів.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ