В Чернівецькій області рятувальники провели пізнавальний захід щодо безпечного відпочинку на воді для пластунів

В Чернівецькій області рятувальники провели пізнавальний захід щодо безпечного відпочинку на воді для пластунів

26.06.15 13:14 0 572
Працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області активно співпрацюють з різними громадськими організаціями. Метою такої співпраці є навчання людей правилам безпеки та виховання у них культури безпечної поведінки. Так, важливе значення в цьому напрямку приділяється роз’яснювальній роботі з дітьми. Зокрема, 24 червня рятувальники провели інформаційно-роз’яснювальний захід для учасників Національної скаутської організації України «Станція Чернівці Пласту».

Тема даного заняття, яке проводилося поблизу озера в парку відпочинку «Жовтневий», було «Як запобігти нещасним випадкам на воді та що робити, коли тоне людина». Така тема була обрана не випадково, оскільки лише з початку червня у Чернівецькій області на водоймах краю загинуло 3 людини. Окрім цього, відпочинок на воді є одним з найулюбленіших для дітей. Саме тому, рятувальники розповіли всім присутнім дітям про основні правила безпеки під час відпочинку на воді. Так, їм нагадали, що діти повинні відпочивати на воді лише у супроводі дорослих, а саме місце відпочинку повинну бути пристосованим для цього.

Разом з цим, рятувальники розповіли дітям про важливість вміння допомогти людині, яка тоне. Для цього, рятувальниками було змодельовано нещасний випадок з людиною, яка тоне. Працівники рятувальної станції детально продемонстрували що потрібно робити в таких випадках та як правильно надати домедичну допомогу до прибуття медиків. Після цього, всі діти змогли самотужки спробувати допомогти людині, що дало можливість закріпити набуті знання.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: посвідчення ...
Наступна новина: Рівненська область: ...

КОМЕНТАРІ