ГУ ДСНС України у Вінницькій області акцентує увагу громадян на дотриманні державних норм та правил при утепленні фасадів

ГУ ДСНС України у Вінницькій області акцентує увагу громадян на дотриманні державних норм та правил при утепленні фасадів

26.06.15 15:25 0 547
ГУ ДСНС України у Вінницькій області акцентує увагу громадян на дотриманні державних будівельних норм та правил при утепленні та облицювання фасадів приватних та багатоповерхових будівель.

Регламент проведення цих робіт передбачений такими державними будівельними нормами, як ДБН В.1.1.7-2002 «Пожежна безпека об’єктів будівництва» та ДБН В2.6-33:2008 «Конструкції зовнішніх стін із фасадною теплоізоляцією. Вимоги до проектування, улаштування та експлуатації».

Важливо, щоб зовнішня ізоляція споруди не лише зберігала теплову енергію, але й була безпечною для людей. Для цього слід звертати увагу на ступінь горючості ізоляційних матеріалів та обмеження, які накладають державні будівельні норми на їх застосування, зокрема, щодо висотних будинків, дитячих садків, шкіл та лікарень.

Варто звернути увагу, що для будівель з умовною висотою понад 15 м є обов’язковим облаштування поясів через кожні три поверхи та обрамлення віконних та балконних прорізів тепловою ізоляцією із негорючих матеріалів завширшки не менше двох товщин використаної ізоляції.

Також за своєю технічною суттю утеплення фасадів підпадає під визначення капітального ремонту, що є видом будівництва. Таким чином, процес утеплення фасадів як вид будівництва регламентується чинним законодавством, зокрема, потребує розробки проектної документації. Щодо узгодження проектних рішень та отримання дозвільних документів для капітального ремонту необхідно звертатися до органів Державної Приклад трагічних подій у столиці Азербайджану місті Баку, де в результаті загорання в багатоповерховому будинку пожежа швидко розповсюдилась через неякісне зовнішнє облицювання та загинуло 16 людей, доводить, що нехтування вимогами безпеки може призвести до катастрофічних наслідків.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині дільничний ...
Наступна новина: Чернівці: Співпраця між ...

КОМЕНТАРІ