В Житомирській області рятувальники отримали в подарунок від своїх іноземних колег життєво важливий прилад - тепловізор

В Житомирській області рятувальники отримали в подарунок від своїх іноземних колег життєво важливий прилад - тепловізор

26.06.15 08:08 0 538
Не один рік поспіль багаторічна співпраця рятувальників 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Коростеня та представників Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії є надзвичайно плідною і взаємо корисною.

Підтвердженням цього факту є те, що днями рятувальники Житомирщини отримали від пожежно-рятувальної служби графства Кент (Майкл Пітні) та Благодійної організації Fire AID (Емма МакКленан) такий життєво важливий пристрій, як тепловізор.

Тепловізор (інфрачервона камера) – це оптико-електронний прилад для візуалізації температурних полів та вимірювання температури.

За допомогою цього приладу пожежні зможуть вирішувати різного роду завдання при ліквідації надзвичайних ситуацій, проведення пошуково-рятувальних робіт та гасіння пожеж в умовах недостатньої освітленості і високої задимленості. Також при пожежах це незамінний прилад, який допоможе миттєво спланувати дії з ліквідації осередку полум’я, скорегувати дії співробітників пожежно-рятувальної служби в умовах поганої видимості, виявити місця загоряння, зрозуміти ступінь нагріву стін, шукати постраждалих та проводити оперативну їх евакуацію.

В свою чергу рятувальники Житомирщини висловили слова вдячності іноземним гостям за сприяння у покращенні матеріально-технічного забезпечення пожежних підрозділів області та запевнили, що за допомогою цих приладів рятувальникам буде легше і якісніше боротися із надзвичайними подіями.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ