На Закарпатті зафіксовано дачу хабара за позитивне рішення спору в судовому засіданні

На Закарпатті зафіксовано дачу хабара за позитивне рішення спору в судовому засіданні

26.06.15 10:46 0 736
Правоохоронці зафіксували факт одержання громадянином 22 тисяч гривень для вирішення спірного питання у судовому засіданні. Під час передачі вказаної суми грошей жителя Ужгорода, який взявся «вирішити» судовий спір за гроші, було затримано співробітниками Слідчого управління УМВС України в Закарпатській області та Управління протидії злочинам у сфері економіки.

До міліції звернувся 35-річний житель Ужгорода з повідомленням, що йому пропонують вирішити питання по цивільній справі в суді шляхом передачі певній особі суми грошей, еквівалентної одній тисячі доларів США. Співробітниками Слідчого управління вказане повідомлення було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчими спільно з оперативниками Управління протидії злочинам у сфері економіки були розпочаті оперативні заходи щодо документування факту отримання неправомірної вигоди «вирішувачем».

Вчора в одному з кафе в селі Минай Ужгородського району було зафіксовано факт передачі 22 тисяч гривень 48-річному жителю обласного центру «за позитивне вирішення питання в цивільній справі».

«вирішувачеві» було оголошено підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна. На даний час вирішується питання щодо обрання стосовно затриманого міри запобіжного заходу.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: “Україна – це ми”: ...
Наступна новина: Почему стоит воспользоватся ...

КОМЕНТАРІ