під час перевірки аеродрому «Старокостянтинів»,яку здійснює ДСНС України,відбулись тренування з ліквідації авіаційної події

під час перевірки аеродрому «Старокостянтинів»,яку здійснює ДСНС України,відбулись тренування з ліквідації авіаційної події

26.06.15 12:36 0 646
24 червня поблизу м. Старокостянтинова відбулась практична перевірка готовності чергових пошуково-рятувальних сил, засобів та органів управління, що залучаються до проведення пошуково-рятувальних робіт у разі надзвичайної ситуації, пов’язаної з авіаційної подією в районі відповідальності аеродрому «Старокостянтинів». Захід відбувся в рамках перевірки Державною службою України з надзвичайних ситуацій аеродрому з питань організації пошуково-рятувального забезпечення польотів повітряних суден державної авіації.

У заході взяли участь взаємодіючі пошуково-рятувальні сили та органи управління територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту у Хмельницькій області та єдиної системи проведення авіаційних робіт із пошуку та рятування. Зокрема, співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій України, чергові зміни Головного авіаційного координаційного центру з пошуку і рятування, Західного авіаційного допоміжного центру з пошуку і рятування та Координаційного центру з пошуку і рятування Збройних Сил України, диспетчерські служби Украероцентру, а також черговий пошуково-рятувальний вертоліт ЕС-145 Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту.

За легендою, військовий літак АН-26, на борту якого було 12 осіб та 1500 кг вантажу, вилетів із Дніпропетровська до Старокостянтинова. На відстані 30 км від Шепетівки екіпаж доповів, що в правому двигуні виникла пожежа, яку ліквідувати не вдалося. Тож, було прийнято рішення про аварійну посадку на аеродромі Старокостянтинів. Вже за кілька хвилин екіпаж на зв'язок не вийшов. Незабаром, до 19-ї державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення від очевидця про те, що поблизу Старокостянтинова впав літак та чути вибухи.

Розрахунок відомчої пожежної охорони військової частини та вогнеборці пожежно-рятувального підрозділу, які прибули на місце події, ліквідували пожежу літака. Разом із тим, наземна пошуково-рятувальна група віднайшла «постраждалих», а медичний підрозділ військових надав їм першу медичну допомогу.

«Під час практичних дій ми спостерігали роботу всіх залучених аварійно-рятувальних підрозділів, у тому числі й спеціального вертольоту ЕС-145 (єврокоптер), який постійно знаходиться на чергуванні в аеродромі «Жуляни» (м. Київ), – зазначив заступник начальника Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС України Микола Ядченко. – До місця умовної надзвичайної події екіпаж вертольоту вилетів із Жулян, та встановив зв’язок із наземною пошуково-рятувальною групою. Після прибуття екіпажу до умовної авіакатастрофи, без виконання посадки та за допомогою лебідки було піднято на борт одного з «постраждалих» та доставлено до лікувального закладу».

«Головною метою тренування було відпрацювання організації управління пошуково-рятувальними роботами, підготовка пошуково-рятувальних сил, організація прийому та передачі сигналу стихійного лиха. Тож, під час практичної частини перевірки аеродрому всі залучені підрозділи показали злагоджену роботу та готові реагувати на надзвичайну подію в зоні відповідальності аеродрому «Старокостянтинів», – зауважив Микола Ядченко.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: 26 червня – День ...

КОМЕНТАРІ