На Хмельниччині тиждень правових знань “Конституційні права юних громадян”

На Хмельниччині тиждень правових знань “Конституційні права юних громадян”

26.06.15 08:03 0 590
Правове виховання підростаючого покоління в багатьох країнах є пріоритетним. Активну в правовому відношенні людину необхідно формувати з дитинства. Знання, які отримали читачі обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка під час тижня правових знань “Конституційні права юних громадян”, допомогли їм дізнатися більше про норми Закону.

Важливі поняття та терміни Декларації прав дитини та інших нормативних актів стали більш зрозумілими та доступними наймолодшим відвідувачам закладу, які взяли участь у ігровому судовому засіданні “Свої права ти добре знай, їх шануй і захищай” та правознавчому кросворді “Перехрестя мудрого Закону”. Маленькі громадяни обговорювали різні правові ситуації, відслідковували випадки порушення прав літературних героїв з улюблених книг. Веб-мандрівка “Урядовим сайтом для юних громадян” познайомила малюків з рубриками “Екскурсія Будинком уряду”, “Школа громадянської освіти”.

Читачі середнього шкільного віку в ігровій формі шукали відповіді на складні юридичні питання у правовому навігаторі “Хай завжди буде Закон”. Матеріали консультативного столу “Людина. Держава. Закон” допомогли дітям не тільки більше дізнатися про власні права, а й зміцнити повагу до прав та свобод інших людей. Під час літературно-музичної композиції “З Україною в серці” звучали поетичні рядки про Батьківщину, учасники з великим задоволенням прослухали і самі мали нагоду заспівати пісні про рідну державу.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ