На Буковині вилучено фальсифіковане пальне на 1,5 млн. гривень

На Буковині вилучено фальсифіковане пальне на 1,5 млн. гривень

26.06.15 14:18 0 533
Під час санкціонованих обшуків АЗС та нафтобаз виявлено та вилучено 15,8 тис. літрів бензину марки А-95, 42,6 тис. літрів бензину марки А-92, 17,5 тис. літрів дизельного пального. Вартість вилученого фальсифікованого пального складає 1 мільйон 500 тисяч гривень.

Група осіб з трьох жителів Кіцманського району організували незаконне виробництво та реалізацію фальсифікованих нафтопродуктів (дизельного пального та бензину різних марок).

На території колишнього колгоспу переобладнали АЗС під нафтобазу, де організували виробництво та зберігання фальсифікованих ПММ, які в подальшому реалізовували під виглядом сертифікованого пального на підприємства та АЗС Сторожинецького, Глибоцького, Кіцманського районів Чернівецької області та Снятинського і Косівського районів Івано-Франківської області.

Під час досудового розслідування оперативниками управління протидії злочинності у сфері економіки здійснено закупівлю паливно-мастильних матеріалів на АЗС, де реалізовувалася фальсифікована продукція.

Згідно висновків експертизи проведеної НДЕКЦ при УМВС України в Хмельницькій області, що придбане на АЗС пальне марок А-95, А-92 та дизельне пальне не відповідають вимогам встановлених ДСТУ.

Працівниками управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України у Чернівецькій області під час санкціонованих обшуків за адресами розташування АЗС та нафтобаз виявлено та вилучено 15,8 тис. літрів бензину марки А-95, 42,6 тис. літрів бензину марки А-92, 17,5 тис. літрів дизельного пального, спеціальні хімічні речовини (компоненти), які призначалися для виготовлення «фальсифікату», чорнова бухгалтерська документація з виготовлення зазначеної продукції. Вартість вилученого фальсифікованого пального складає 1 мільйон 500 тисяч гривень.

Заходи з виявлення зазначених фактів виробництва та реалізації фальсифікованого пального тривають.

Департамент протидії злочинності

у сфері економіки МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівцях зведуть ...
Наступна новина: Термін дії 3-місячного ...

КОМЕНТАРІ