26 червня – День латвійської культури в Чернігові

26 червня – День латвійської культури в Чернігові

26.06.15 12:53 0 509
За ініціативи Почесного Консула Латвії в Чернігові Олени Вишнякової та культурно-просвітницького центру LatviArt 26 червня в Чернігові відбудеться унікальний захід – День латвійської культури.

26 червня

Концерт фолькльорної музики в сучасному виконанні латвійської співачки та музиканта Бірути Озолині. Разом із нею на сцені будуть грати трубач Магнусс Баугіс та майстер електронної музики Давіс Озолиньш.

Програма має назву "Одне Сонце, одна Земля". Це послання гурту, що походить від латиських народних дайн.

Також у рамках Дня латвійської культури в Чернігові відбудеться фотовиставка "Новий погляд на Ригу", де будуть представлені роботи латвійських фотографів Юріса Муйжнієкса та Гінтса Мальдеріса.

На завершення вечора – відкритий кінопоказ латвійського кіно. Усі бажаючі зможуть подивитися сімейний комедійний художній фільм 2004 року "Водяна бомба для кота-товстуна" режисера Варіса Брасли.

Головний партнер – чернігівський культурний проект "Зелена Сцена".

Всі заходи відбуватимуться увечері на майданчику проекту "Зелена Сцена" на початку Алеї Героїв.

26 червня - 12 липня

З нагоди Дня латвійської культури в Чернігові діятиме виставка робіт учнів Чернігівської дитячої художньої школи «Квітка папороті», присвячена Яновому дню в Латвії та святу Івана Купала в Україні. На виставці будуть представлені 15 творів учнів 8-15 років у техніках графіки, живопису та колажу.

Місце проведення – культурно-просвітницький центр «LatviArt» при Почесному Консульстві Латвійської Республіки в м. Чернігові (вул. Горького, 23).

27 червня

В рамках відкритого Чернігівського літнього мультифестивалю «CherVen», присвяченого Дню Конституції України та Дню молоді, відбудеться творча зустріч учнів Чернігівської музичної школи № 1 ім. С. В. Вільконського з латвійською співачкою і музикантом Бірутою Озолинею, трубачем Давісом Озолиньшем і майстром електронної музики Магнуссом Баугісом.

Меседж музикантів – про добробут, гармонію, цінності, що містяться в народних піснях. Музика гурту – медитаційного характеру, спокійна, яка надихає на роздуми, а не на активність та певні дії, як зазвичай це відбувається на концертах на великих сценах.

Місце проведення – мала концертна зала Чернігівської музичної школи № 1 ім. С. В. Вільконського (вул. Шевченка, 23).

За інформацією управління культури міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ