В Рівному родини загиблих героїв Небесної сотні звернулися до міської ради з проханням прибрати з майдану меморіал...

В Рівному родини загиблих героїв Небесної сотні звернулися до міської ради з проханням прибрати з майдану меморіал...

26.06.15 15:31 0 569
Родини загиблих героїв Небесної сотні звернулися до міської ради з проханням прибрати з майдану меморіал з фотографіями їхніх рідних

Депутати міської ради одностайно підтримали звернення до представників громадськості, громадських організацій та політичних партій з проханням перенести стихійно створений меморіал з центрального майдану міста. Адже рідні загиблих мають право самі визначати, як їх увічнювати.

Секретар Рівнеради Андрій Грещук повідомив, що почуття рідних ображають і ті шаржі загиблих майданівців, які виконав для інсталяції поруч з мостом на Соборній Юрко Журавель. Тому для цієї інсталяції вже замовили портрети в класичному стилі, розповів Андрій Грещук. Тим часом у прийнятому зверненні депутати передбачили, що міська влада зустрінеться з родичами загиблих героїв, аби обговорити та визначити кращий спосіб увічнення їхньої пам'яті.

Міський голова Рівного Володимир Хомко:

– Ситуація довкола імпровізованої стели на майдані Незалежності, на якій розміщено фотографії Героїв Майдану, надзвичайно делікатна і для мене неоднозначна. Її встановлювала громадськість, відповідно громадськість, дуже критично сприймає будь-які спроби міської влади щось змінити. З іншого боку, до мене звернулися рідні загиблих на Майдані з вимогою забрати цю імпровізовану стелу.

Тому ми й звернулися до депутатів, бо не хочеться одноосібно приймати таке непросте рішення. Ми обговорили з родинами загиблих Героїв Майдану питання щодо облаштування достойної капітальної стели в центрі Рівного. Поки що не вказуватиму конкретне місце, де вона стоятиме, бо наразі веду переговори з власниками рекламного щита. Якщо досягнемо з ними згоди, то облаштуємо гарну стелу, на якій будуть фотографії Героїв Майдану. Таким чином гідно вшануємо пам'ять рівнян, які віддали життя за майбутнє України.

Людмила МОШНЯГА

7d.rv.ua

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ